Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Ακόμη και αν σκάσει η «φούσκα» του bitcoin δεν θα συμπαρασύρει τις αγορές

tags :
Capital Economics: Ακόμη και αν σκάσει η «φούσκα» του bitcoin δεν θα συμπαρασύρει τις αγορές
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ακόμη και αν σκάσει η «φούσκα» του ψηφιακού νομίσματος, δεν θα συμπαρασύρει τις αγορές στην κατάρρευση
Στο ερώτημα εάν η υιοθέτηση σκληρών μέτρων και απαγορεύσεων από τις ρυθμιστικές αρχές είναι πιθανό να οδηγήσει στην κατάρρευση του bitcoin, επιχειρεί να απαντήσει η Capital Economics.
Οι αναλυτές σε κάθε περίπτωση εκτιμούν ότι ακόμη και αν σκάσει η «φούσκα» του ψηφιακού νομίσματος, δεν θα συμπαρασύρει τις αγορές.
Η ανακοίνωση της Νότιας Κορέας ότι σχεδιάζει να απαγορεύσει τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα έχει ενισχύσει τις φήμες ότι η Κίνα σχεδιάζει να προχωρήσει σε πλήρη απαγόρευση της «εξόρυξης» bitcoin.
Μετά το ράλι του 2017, η νέα χρονιά ξεκίνησε με αναταράξεις για το ψηφιακό νόμισμα, όπως τονίζουν οι αναλυτές της Capital Economics.
Η πρόθεση της Νότιας Κορέας για απαγόρευση συναλλαγών και οι φήμες για αυστηρά μέτρα από την Κίνα έχουν θορυβήσει τους επενδυτές και όχι άδικα, καθώς η Νότια Κορέα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές κρυπτονομισμάτων.
Εάν η Κίνα απαγορεύσει την «εξόρυξη» Bitcoin, είναι πιθανό ότι πιθανότατα οι miners θα εγκαταλείψουν την Κίνα.
Οι δεξαμενές εξορύξης Bitcoin έχουν ανακοινώσει ότι ήδη προετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την Κίνα δεδομένης της προοπτικής πλήρους απαγόρευσης.
Ωστόσο, όσο πιο διαδεδομένη γίνεται η χρήση του Bitcoin, τόσο πιο πιθανό είναι να ισχύσουν αυστηρότεροι κανονισμοί.
Πράγματι, οι ρυθμιστικές αρχές κλίνουν προς το να εξαναγκάσουν τους traders να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους.
Ενώ το Bitcoin έχει ξεπεράσει διάφορα εμπόδια που έχουν θέσει οι ρυθμιστικές αρχές,  δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε ένα ακόμη αυστηρότερο πλαίσιο.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, ακόμη και αν δεν σκάσει η «φούσκα» του bitcoin λόγω των ρυθμιστ8ικών αλλαγών, αυτό μπορεί να συμβεί εξαιτίας άλλων παραγόντων.
Ωστόσο η έκρηξη στην αγορά των κρυπτονομισμάτων δεν θα σημάνει καταστροφή για τις αγορές, καθώς το bitcoin δεν είναι τόσο συνδεδεμένο με τα τις τράπεζες προκειμένου να αποτελέσει σοβαρή ανησυχία.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης