Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χάρης Θεοχάρης: Θα έχουμε υπερλιτότητα μέχρι το 2022 και λιτότητα μέχρι το 2060

Χάρης Θεοχάρης: Θα έχουμε υπερλιτότητα μέχρι το 2022 και λιτότητα μέχρι το 2060
Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι η εικόνα είναι ξεκάθαρη
«Η απόφασή μου και η ψήφος μου δεν είχε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την ψήφιση της ίδιας της διάταξης», ξεκαθάρισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι και τον Π. Τσίμα αναφορικά με τη θετική ψήφο που έδωσε στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου για τις απεργίες.
Και συνέχισε λέγοντας ότι «η αξία της ανεξαρτησίας του βουλευτή έγκειται στην προσπάθεια να σκεφτόμαστε μακριά από πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες και να βλέπουμε τις διατάξεις αν πραγματικά βοηθούν ή όχι».
Μιλώντας για την ουσία της διάταξης, υπογράμμισε ότι μετά από συζητήσεις που είχε με εργαζόμενους και εργατικά κέντρα από την Ελευσίνα ως την Καβάλα, διαπίστωσε ότι οι μορφές πάλης και συνεννόησης ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα έχουν αλλάξει.
Στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει το ζήτημα της αδήλωτης εργασίας και της εκμετάλλευσης που δε λύνεται με απεργία.
Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «το συνδικαλιστικό Κίνημα, ιδιαίτερα στις ΔΕΚΟ, στο Δημόσιο, ίσως και σε ορισμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις, είναι απαξιωμένο γιατί αποφασίζει ερήμην των εργαζομένων χωρίς να λαμβάνει υπόψη την άποψή τους και μετά οδηγείται στο να προσπαθεί να επιβάλλει τις αποφάσεις με περιφρουρήσεις».
Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι η εικόνα είναι ξεκάθαρη.
«Το μνημόνιο θα συνεχιστεί γιατί η λιτότητα είναι αποφασισμένη - υπερλιτότητα μέχρι το 2022 και απλή λιτότητα μέχρι το 2060.
Η ελάφρυνση του χρέους - αν δεν την θέλει η κυβέρνηση - θα μπορέσει να στηρίξει μόνο επικοινωνιακά μια καθαρή έξοδο, μεταρρυθμίσεις θα γίνονται έτσι και αλλιώς και θα υπάρχει και ενισχυμένη εποπτεία - αυτό που μας είπε ο κ. Βίζερ - μέχρι το 2060, μέχρι δηλαδή να πληρώσουμε το 75% των δανείων που έχουμε πάρει».
Και κατέληξε για το θέμα των μνημονίων, με μια παρομοίωση που χρησιμοποιούν οι Αγγλοσάξονες. «Αν περπατάει σαν πάπια, είτε σκούζει σαν πάπια, τότε είναι πάπια, δεν έχει σημασία πώς το λες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης