Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Η συμφωνία του ΟΠΕΚ πρέπει να συνεχιστεί παρά την άνοδο των τιμών στο πετρέλαιο

Novak (Ρωσία): Η συμφωνία του ΟΠΕΚ πρέπει να συνεχιστεί παρά την άνοδο των τιμών στο πετρέλαιο
Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας διατήρησε τις τρέχουσες προβλέψεις του για το 2018, εκτιμώντας ότι η τιμή του πετρελαίου θα κυμανθεί στα 50 με 60 δολ. ανά βαρέλι
Τη θέση ότι η αγορά πετρελαίου δεν έχει εξισορροπήσει ακόμα, παρά την άνοδο στις τιμές του πετρελαίου, διατύπωσε σήμερα (16/1) ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, τονίζοντας ότι το τρέχον ράλι ενδεχομένως να οφείλεται σε εποχιακούς παράγοντες.
Ειδικότερα, ο Novak ανέφερε η ισορροπία ανάμεσα στην προσφορά και τη ζήτηση δεν έχει επανέλθει ακόμα στην ενεργειακή αγορά, για να προσθέσει ότιη συμφωνία του ΟΠΕΚ για τις περικοπές πρέπει να συνεχιστεί.
«Οφείλουμε να δούμε σε τί βαθμό δικαιολογούνται οι τρέχουσες τιμές στο πετρέλαιο, καθώς η άνοδος μπορεί να είναι εποχιακή, λόγω του ψυχρού καιρού», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Novak, αναφορικά με τη αυξημένη ζήτηση που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες.
Παράλληλα, ο ρώσος υπουργός Ενέργειας διατήρησε τις τρέχουσες προβλέψεις του για τις τιμές του πετρελαίου μέσα στο 2018, τονίζοντας ότι αυτή θα κυμανθεί εντός του εύρους των 50 με 60 δολ. ανά βαρέλι.
Η μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, σε συνδιασμός με την αυξημένη ζήτηση απέναντι στον μαύρο χρυσό έχουν ενισχύσει τις τιμές του αργού πετρελαίου κατά +15% σε σχέση με τις αρχές Δεκεμβρίου 2017.
Σημειώνεται ότι περί τη 1:52 μ.μ. το Brent υποχωρεί κατά -1,32% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 69,33 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,65% στα 63,88 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης