Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί και δεν θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης

ΝΔ: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί και δεν θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης
«Παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και τις κατηγορίες της ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δήθεν κινδυνολογεί, η πραγματικότητα δυστυχώς, και πάλι τη διέψευσε»
Οξύτατη κριτική απέναντι στην κυβέρνηση άσκησαν σήμερα (16/1) ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, και η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τις δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το 2017.
Μεταξύ άλλων, η κοινή ανακοίνωση των δύο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι δαπάνες έκλεισαν τελικά το 2017 800 εκατ. ευρώ κάτω από το στόχο, όντας χαμηλότερα από το 2016 όταν και πάλι είχε υπάρξει υστέρηση έναντι του στόχου.
«Με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση στέρησε σωρευτικά μέσα σε 2 χρόνια, 1,3 δισ. ευρώ από την πραγματική οικονομία, προκειμένου να εμφανίσει ένα αχρείαστα υψηλό και επιβλαβές πρωτογενές πλεόνασμα», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας παράλληλα ότι «αποδεικνύεται έτσι, για ακόμη μία φορά, ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί, δεν ξέρει και δεν θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε τροχιά ισχυρής και διατηρήσιμης ανάπτυξης».
Αναλυτικότερα, η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ:
«Παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και τις κατηγορίες της ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δήθεν κινδυνολογεί, η πραγματικότητα δυστυχώς, και πάλι τη διέψευσε.
Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δαπάνες οι οποίες ενισχύουν σημαντικά την ανάπτυξη, έκλεισαν τελικά το 2017, 800.000.000 ευρώ κάτω από το στόχο.
Διαμορφώθηκαν, δηλαδή, χαμηλότερα και από το 2016 όταν και πάλι είχε υπάρξει υστέρηση έναντι του στόχου.
Με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση στέρησε σωρευτικά μέσα σε 2 χρόνια, 1,3 δισ. ευρώ από την πραγματική οικονομία, προκειμένου να εμφανίσει ένα αχρείαστα υψηλό και επιβλαβές πρωτογενές πλεόνασμα.
Αποδεικνύεται έτσι, για ακόμη μία φορά, ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί, δεν ξέρει και δεν θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε τροχιά ισχυρής και διατηρήσιμης ανάπτυξης.
Χωρίς δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, με ψέματα, ανάπτυξη δεν υπάρχει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης