Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενη επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενη επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας
Σύμφωνα με τον αμερικανό πρέσβη στη Ρωσία, Jon Huntsman, οι νέες κυρώσεις θα ανακοινωθούν στις 29 Ιανουαρίου 2018
Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας αναμένεται να επιβάλλει η αμερικανική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε σήμερα (16/1) το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον πρέσβη των ΗΠΑ στη Ρωσία, Jon Huntsman.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Huntsman, οι νέες κυρώσεις θα ανακοινωθούν στις 29 Ιανουαρίου 2018, και θα αφορούν την υποτιθέμενη εμπλοκή της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2016.
Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, το Κρεμλίνο χαρακτήρισε ως «επιζήμια» για τις σχέσεις των δύο χωρών την έκθεση που δημοσίευσαν αμερικανοί δημοκρατικοί νομοθέτες, τη Μόσχα για ανάμειξη σε εκλογές ξένων χωρών.
Ειδικότερα, οι νομοθέτες του Δημοκρατικού Κόμματος κατηγόρησαν τη Ρωσία για μία «αδιάκοπη επίθεση» σε δημοκρατικούς θεσμούς παγκοσμίως, καλώντας παράλληλα τον πρόεδρο Donald Trump να αντιμετωπίσει την παρέμβαση στις εκλογές ως μία εθνική κρίση.
Όπως ανέφεραν οι δημοκρατικοί στη Γερουσία, κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες η Μόσχα προσπαθεί να «εισβάλλει» στα πολιτικά δρώμενα σε ολόκληρης της Ευρώπης, κατακρίνοντας τον Trump ότι έχει πράξει ελάχιστα ώστε να αντιμετωπίσει το ζήτημα.
Ο εκρπόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, απέρριψε τις σχετικές κατηγορίες για ανάμειξη της Ρωσίες, εκφράζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι συνεχίζει να βλέπει παρόμοιες καταγγελίες.
«Σχετικά με αυτή την εκστρατεία, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι εκφράζουμε τη λύπη μας και επαναλαμβάνουμε ότι οι κατηγορίες αυτές παραμένουν αβάσιμες», σχολίασει ο Peskov.
Σημειώνεται ότι το Κρεμλίνο έχει προχωρήσει επανειλημμένα σε απόρριψη σχετικών κατηγοριών ότι η Ρωσία παρεμβαίνει τόσο σε εκλογές στις ΗΠΑ όσο και σε εκλογικές διαδικασίες άλλων χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης