Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση 15% στις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2017 κατάγραψε ο γαλλικός όμιλος PSA

tags :
Αύξηση 15% στις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2017 κατάγραψε ο γαλλικός όμιλος PSA
Οι πωλήσεις της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας PSA σημείωσαν άνοδο κατά 15% το 2017
Οι πωλήσεις της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας PSA σημείωσαν άνοδο κατά 15% το 2017, καθώς η ισχυρή ζήτηση στο Ιράν και τη Λατινική Αμερική βοήθησε να αντισταθμιστούν οι δυσκολίες στη Βρετανία και την Κίνα.
Ο ιδιοκτήτρια της Peugeot πούλησε 3.632.300 οχήματα το 2017, όπως δήλωσε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση από την εγχώρια ανταγωνίστρια Renault με παρόμοια αύξηση.
Αφού ξεκίνησε να δραστηριοποιείται ξανά στο Ιράν το 2016 μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων για τις πυρηνικές δραστηριότητες της Τεχεράνης, η PSA πούλησε 444.600 οχήματα το 2017.
Δεν υπήρξε σύγκριση σε σχέση με το Ιράν, αλλά οι πωλήσεις στη Λατινική Αμερική αυξήθηκαν κατά 12% σε σχέση με το 2016.
Οι πωλήσεις στην Κίνα υποχώρησαν αισθητά, αν και σημείωσαν σημάδια σταθεροποίησης τους τελευταίους μήνες.
Ο διευθύνων σύμβουλος Jean-Philippe Imparato δήλωσε ότι ήταν πολύ πιο σίγουρος για την Κίνα από ό, τι πριν από ένα χρόνο.
Η PSA αύξησε το μερίδιο αγοράς σε όλες τις κύριες ευρωπαϊκές χώρες εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η εταιρεία αντιμετωπίζει δυσκολίες στην επιχείρηση Opel-Vauxhall που αποκτήθηκε το 2017.
Ο όμιλος ανέφερε επίσης σταθερές πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων Peugeot και Citroen σε υπερπόντιες αγορές στη Μέση Ανατολή, τη Λατινική Αμερική και την Ασία.
Το 2016 η εταιρεία παρουσίασε ένα στρατηγικό σχέδιο που βασίστηκε σε μια προηγούμενη ανάκαμψη δύο ετών, η οποία απέτρεψε την εταιρεία από την πτώχευση στην υψηλότερη κερδοφορία της σε 14 χρόνια, με τη βοήθεια κρατικής διάσωσης.
"Αυτή τη στιγμή κατέχουμε τις μετοχές της Peugeot στο χαρτοφυλάκιό μας", δήλωσε ο διευθυντής του ταμείου διαχείρισης Roche Brune Asset Management Meriem Mokdad. "Η ποιότητα της εταιρείας έχει βελτιωθεί, με την απόδοση κεφαλαίου να επιστρέφει σε επίπεδο υψηλότερο από αυτό του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης