Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cramer (CNBC): Κίνδυνος για τη Wall Street ένας εμπορικός «πόλεμος» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

tags :
Cramer (CNBC): Κίνδυνος για τη Wall Street ένας εμπορικός «πόλεμος» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Ένας εμπορικός «πόλεμος» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα βάλει «στοπ» στο «ράλι» της Wall Street, προειδοποιεί ο Jim Cramer
Ένας ενδεχόμενος εμπορικός «πόλεμος» μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας αποτελεί ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους του 2018 για τις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, προειδοποίησε σήμερα (16 Ιανουαρίου 2018) ο γνωστός αναλυτής του καναλιού CNBC, κ. Jim Cramer.
«Ένας πιθανός εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και Η.Π.Α. αντιπροσωπεύει τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τα απανωτά ρεκόρ της Wall Street.
Ένας εμπορικός πόλεμος με την Κίνα είναι ο κίνδυνος νούμερο 1, 2 και 3 για την “bull”.
Θα επηρεάσει τους πάντες», ανέφερε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας σχετική έκθεση της Wall Street Journal που εξέταζε τις πιθανές συνέπειες ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων.
Η έκθεση ανέφερε ότι οι παγκόσμιες αγορές είναι απροετοίμαστες για μία τέτοια σύγκρουση, οι συνέπειες της οποίας θα μπορούσαν να είναι δραματικές.
Ο Πρόεδρος Donald Trump έχει αναφέρει ότι θα είναι πιο ελαστικός προς το Πεκίνο, αν η κινεζική κυβέρνηση καταστεί πιο επιθετική προς τη Βόρεια Κορέα.
Υπενθυμίζεται ότι το πλεόνασμα ισοζυγίου εμπορικών συναλλαγών της Κίνας με τις Η.Π.Α. για το 2017, ανήλθε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ήτοι 275,8 δισ. δολ. έναντι 250,7 δισ. δολ. το 2016, ξεπερνώντας παράλληλα σε μεγάλο βαθμό το πλεόνασμα 260,8 δισ. δολ., το 2015.
Μάλιστα, τα παραπάνω στοιχεία ήρθαν παρά το γεγονός ότι το συνολικό πλεόνασμα της χώρας υποχώρησε κατά 17% σε ετήσια βάση το 2017, στα 422,5 δισ. δολ. αυξάνοντας το μερίδιο των Η.Π.Α. στο πλεόνασμα στο 65% έναντι 49% το προηγούμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης