Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουλιάζουν» τα κρυπτονομίσματα – Η κεφαλαιοποίηση συρρικνώθηκε 110 δισ. δολ. σε μία ημέρα!

tags :
«Βουλιάζουν» τα κρυπτονομίσματα – Η κεφαλαιοποίηση συρρικνώθηκε 110 δισ. δολ. σε μία ημέρα!
Νέο «κραχ» στον κλάδο ψηφιακών νομισμάτων 
Ραγδαία πτώση σημειώνουν σήμερα (16 Ιανουαρίου 2018) οι τιμές των κύριων ψηφιακών νομισμάτων, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για επιβολή αυστηρών μέτρων ή ακόμη και απαγορεύσεων από τις ρυθμιστικές αρχές, σε ουκ ολίγες χώρες.
Ενδεικτικά, σε μόλις 24 ώρες η συνολική κεφαλαιοποίηση του κλάδου έχει συρρικνωθεί κατά 110 δισεκ., από 704 δισεκ. σε 594 δισεκ. δολάρια.
Bitcoin, Ethereum και Ripple, τα τρία μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα, πραγματοποιούν -περί τις - «ελεύθερη πτώση», 14,3%, 13,8% και 21,5%, στα 12.259, 1.144 και 1,44 δολάρια ανά μονάδα, αντίστοιχα.



Την ίδια στιγμή, Bitcoin Cash, Litecoin, NEO και IOTA υποχωρούν άνω του 10%, ενώ τα Cardano, NEM και Stellar «βουλιάζουν» άνω του 20%.



Νωρίτερα σήμερα, το πρακτορείο Yonhap μετέδωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών της Νότιας Κορέας δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό πως η κυβέρνηση θα παρουσιάσει πακέτο μέτρων για να αντιμετωπίσει την «παράλογη επενδυτική τρέλα» για τα κρυπτονομίσματα.
Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα του Reuters, αξιωματούχος της κινεζικής κεντρικής τράπεζας (PBOC) δήλωσε ότι οι Αρχές πρέπει να απαγορεύσουν τις κεντρικές συναλλαγές των ψηφιακών νομισμάτων καθώς και την παροχή σχετικών υπηρεσιών από άτομα και επιχειρήσεις.
Το δημοσίευμα επικαλείται εσωτερικό υπόμνημα κυβερνητικής σύσκεψης, που είναι σε γνώση του Reuters.
«Οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο να χάσουν όλα τους τα χρήματα», προειδοποίησε, επίσης, ο Steven Maijoor, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών, μιλώντας στο Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης