Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι αρχές ζητούν από την AT&T να διακόψει τη συνεργασία της με τη Huawei

tags :
ΗΠΑ: Οι αρχές ζητούν από την AT&T να διακόψει τη συνεργασία της με τη Huawei
Η Huawei και οι κινεζικές εταιρίες τηλεπικοινωνιών έχουν προσπαθήσει πολύ για να κερδίσουν την αμερικανική αγορά
Οι αμερικανοί νομοθέτες ζητούν την AT&T, τη νούμερο δύο εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, να μειώσει τους εμπορικούς δεσμούς με την κινεζική εταιρία κατασκευής τηλεφώνων Huawei και να αντιταχθεί στα σχέδια της εταιρείας τηλεπικοινωνιών China Mobile, να εισέλθει στην αμερικανική αγορά, λόγω ανησυχιών εθνικής ασφάλειας.
Η προειδοποίηση έρχεται αφού η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump έλαβε μια πιο σκληρή γραμμή σχετικά με τις πολιτικές που ξεκίνησε ο προκάτοχός του Barack Obama, σε θέματα που κυμαίνονται από το ρόλο του Πεκίνου στο θέμα της Βόρειας Κορέας, μέχρι τις κινεζικές προσπάθειες για την απόκτηση στρατηγικών βιομηχανιών των ΗΠΑ.
Νωρίτερα αυτό τον Ιανουάριο 2018, η AT&T αναγκάστηκε να καταργήσει ένα σχέδιο για να προσφέρει στους πελάτες της συσκευές Huawei αφού ορισμένα μέλη του Κογκρέσου άσκησαν πίεση με ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επίσης αποκλείσει μια σειρά κινεζικών εξαγορών για ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, ενώ συμβουλεύουν επίσης τις αμερικανικές επιχειρήσεις να μην έχουν δεσμούς με την Huawei ή την China Mobile.
Ο εκπρόσωπος της κινεζικής υπουργείου Εξωτερικών Lu Kang δήλωσε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2918, ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις λεπτομέρειες της εμπορικής συνεργασίας, αλλά πρόσθεσε ότι η Κίνα ελπίζει ότι άλλες χώρες θα παράσχουν ένα δίκαιο περιβάλλον λειτουργίας για τις κινεζικές επιχειρήσεις.
"Ελπίζουμε ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ μπορούν να εργαστούν σκληρά μαζί για να διατηρήσουν την υγιή και σταθερή ανάπτυξη των εμπορικών και επιχειρηματικών δεσμών.
Αυτό συμφωνεί με τα κοινά συμφέροντα και των δύο ", ανέφερε ο Lu.
Οι εμπειρογνώμονες της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ φοβούνται ότι οποιαδήποτε δεδομένα από μια συσκευή Huawei, για παράδειγμα σχετικά με την τοποθεσία του χρήστη του τηλεφώνου, θα είναι διαθέσιμα στις κινεζικές κυβερνητικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Το 2012, η Huawei και η ZTE Corp, αποτέλεσαν αντικείμενο αμερικανικής έρευνας σχετικά με το εάν ο εξοπλισμός τους παρείχε την ευκαιρία για ξένη κατασκοπεία.
Οι νομοθέτες των ΗΠΑ δεν επιθυμούν να δοθεί στην China Mobile άδεια άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ.
Η China Mobile υπέβαλε αίτηση για άδεια το 2011 και η αίτηση εκκρεμεί ενώπιον της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών.
Η Huawei και οι κινεζικές εταιρίες τηλεπικοινωνιών έχουν προσπαθήσει πολύ για να κερδίσουν την αμερικανική αγορά, εν μέρει λόγω της πιέσεως της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης