Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pension Partners: Αυξημένος ο κίνδυνος στην αμερικανική αγορά ομολόγων

tags :
Pension Partners: Αυξημένος ο κίνδυνος στην αμερικανική αγορά ομολόγων
Η αμερικανική αγορά χρεογράφων βαδίζει σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι, σύμφωνα με την Pension Partners
Η πρωτοφανής ανύπαρκτη σύνδεση μεταξύ της Wall Street και των αμερικανικών κεφαλαιαγορών έχει φτάσει πλέον σε ακραία επίπεδα, αναφέρει σε άρθρο του στο MarketWatch ο κ. Michael A. Gayed, επικεφαλής οικονομολόγος στην Pension Partners.
Όπως σημειώνεται, οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Νέας Υόρκης συνεχίζουν το «ράλι», με κεκτημένη ταχύτητα από το περασμένο έτος, ωστόσο, την ίδια στιγμή, η απόδοση στα κρατικά ομόλογα των Η.Π.Α. έχει πάρει την ανιούσα (συρρικνώνοντας τις τιμές), με το 10ετές μάλιστα να ξεπερνά πρόσφατα το ψυχολογικό όριο του 2,50%.
Ο αναλυτής εξηγεί πως η αύξηση των αποδόσεων στα ομόλογα είναι απόρροια των μειωμένων προσδοκιών για την οικονομική ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, κάτι που, όμως, δεν εξηγεί την τρέχουσα άνοδο.
Τα ομόλογα έχουν εισέλθει πλέον ένα εύθραυστο περιβάλλον:
«Αυτό δε σημαίνει πως προβλέπω άμεσα μία κατάρρευση.
Η πορεία οποιασδήποτε κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων έχει, εν τέλει, περισσότερη σημασία από τον πραγματικό προορισμό.
Μπορεί να υπάρξει ραγδαία άνοδος (σσ: από μία κατάρρευση στην αγορά ομολόγων) σε ορισμένα περιουσιακά στοιχεία ή μια διόρθωση.
Όμως, οι συντριπτικές ενδείξεις φαίνεται να υποδηλώνουν ότι έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο όπου η απόδοση των ομολόγων ενισχύεται ταχέως.
Είναι αυτό αρνητικό για τις μετοχές;
Αυτό παραμένει υπό συζήτηση.
Πιστεύω ότι εξερχόμαστε από έναν από τους πιο ασυνήθιστους κύκλους στην ιστορία των αγορών. (…)
Είτε έτσι είτε αλλιώς, το μόνο πράγμα για το οποίο είμαι πολύ σίγουρος είναι ότι αυτό το έτος μπορεί να καταλήξει πολύ διαφορετικά από πέρυσι.
Τα ομόλογα μπορεί να είναι τα πρώτα που θα καταρρεύσουν, αλλά σίγουρα δεν θα είναι τα τελευταία», αναφέρει ο αναλυτής, παραθέτοντας τα παρακάτω διαγράμματα…





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης