Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία προτίθεται να αυξήσει τις δαπάνες για την υγεία, την εκπαίδευση και τις υποδομές

Η Ρωσία προτίθεται να αυξήσει τις δαπάνες για την υγεία, την εκπαίδευση και τις υποδομές
Τις δημόσιες δαπάνες θέλει να αυξήσει η Ρωσία
Η ρωσική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης των δημόσιων δαπανών για την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και τις υποδομές, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018, μια κίνηση που μπορεί να επιφέρει αλλαγές στη φορολογία, πλήττοντας τους πλούσιους.
Αξιωματούχος από το επιτελείο του Vladimir Putin, ο οποίος φαίνεται ότι θα επανεκλεγεί στις 18 Μαρτίου 2018 στην προεδρία της Ρωσίας, δήλωσε ότι η υπόσχεση του προέδρου να αυξήσει τα εισοδήματα και να επενδύσει περισσότερα, θα γίνει πράξη με την αύξηση ορισμένων φόρων ή τη μείωση των δαπανών σε άλλους τομείς.
"Πραγματοποιούνται διάφορες αλλαγές στον προϋπολογισμό", δήλωσε ο προεδρικός ακόλυοθος Andrei Belousov, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
"Ορισμένοι τομείς θα δουν περικοπές δαπανών".
Η οικονομία της Ρωσίας αυξήθηκε κατά 1,4-1,8% το 2017, δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών τη Δευτέρα, μετά από μια παρατεταμένη κάμψη, με την ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου.
Ο Belousov ανέφερε ότι εξετάστηκαν απροσδιόριστες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, αλλά δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση.
Ο υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24, ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να επαναπροσδιορίσει το φορολογικό σύστημα, για να τερματίσει αυτό που ονομάζεται ευνοϊκή μεταχείριση για τα υψηλά εισοδήματα.
Η Ρωσία εισπράττει επί του παρόντος ένα φόρο εισοδήματος 13%.
Ο Siluanov, ο οποίος δήλωσε το 2017 ότι το υπουργείο του προτείνει τη μείωση των υποχρεωτικών πληρωμών κοινωνικής ασφάλισης, δεν παρείχε λεπτομέρειες για συγκεκριμένες αλλαγές που εξετάστηκαν.
Είπε ότι οι αλλαγές στους φόρους και οι δαπάνες ήταν απαραίτητες, για να συμβάλουν στην ώθηση της ετήσιας ανάπτυξης πάνω από το 1,5%.
"Μιλάμε για υποδομές, δαπάνες εκπαίδευσης, δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη και δαπάνες για ανθρώπινο κεφάλαιο", δήλωσε ο Siluanov στους δημοσιογράφους.
Η αναπληρωτής πρωθυπουργός Olga Golodets δήλωσε ότι οι υψηλότερες κοινωνικές δαπάνες, θα οδηγήσουν τον επόμενο οικονομικό κύκλο και ότι είναι ζωτικής σημασίας για την αύξηση των εισοδημάτων.
"Η ανάπτυξη των εισοδημάτων, πρέπει να γίνει το κύριο και καθοριστικό καθήκον όταν πρόκειται για την ανάπτυξη της οικονομίας", δήλωσε η Golodets.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης