Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οι δέκα εταιρίες που κυριαρχούν στο παγκόσμιο εμπόριο όπλων

tags :
Οι δέκα εταιρίες που κυριαρχούν στο παγκόσμιο εμπόριο όπλων
Οι δέκα εταιρίες που κυριαρχούν στο παγκόσμιο εμπόριο όπλων
Ετησίως τα κράτη ξοδεύουν 1,69 τρισ. δολάρια σε στρατιωτικές δαπάνες και περίπου 375 δισ. δολάρια από αυτά πηγαίνουν για την αγορά όπλων.
Είτε πρόκειται για πυροβόλα όπλα, άρματα μάχης, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους ή πλοία που βρίσκονται στη λίστα αγορών στη διεθνή κοινότητα όπλων.
Ενώ είναι ευρέως γνωστό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο όπλων, οι αριθμοί εξακολουθούν να είναι αρκετά εκπληκτικοί.
Από τις δέκα πρώτες εταιρείες με πωλήσεις, οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στις ΗΠΑ είναι οι επτά.
Σε αυτές περιλαμβάνονται η Lockheed Martin, η οποία είχε 40,8 δισ. δολάρια σε πωλήσεις το 2016, καθώς και Boeing και Raytheon.
Περαιτέρω, στον ευρύτερο κατάλογο 100 κορυφαίων εταιρειών της SIPRI, για τις συνολικές πωλήσεις όπλων παγκοσμίως, οι αμερικανικές εταιρείες άμυνας κατέχουν το επιβλητικό 58% των συνολικών παγκόσμιων πωλήσεων όπλων.
Αυτό ανέρχεται σε 217,2 δισ. δολάρια το 2016, αύξηση 4% σε σχέση με το 2015.
Μόνο τρεις εταιρείες στρατιωτικού εξοπλισμού από τις δέκα δεν είναι αμερικανικές.
Αυτή τη ομάδα περιλαμβάνει την Airbus, κατασκευάστρια αεροπλάνων, που αντλεί το 17% των πωλήσεών της από συμφωνίες σχετικές με όπλα, καθώς και την BAE Systems (Ηνωμένο Βασίλειο) και τη Leonardo (Ιταλία).

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/20180114_arms.png



Ο παρακάτω πίνακας οργανώνει τις κορυφαίες εταιρείες όπλων στον κόσμο με βάση τις πωλήσεις, την τοποθεσία και τα όπλα ως ποσοστό των πωλήσεων:
Σημείωση: Η Airbus θεωρεί ότι είναι ευρωπαϊκή εταιρεία.
Είναι εγγεγραμμένη στις Κάτω Χώρες και τα κεντρικά της βρίσκονται στη Γαλλία.
Τα στοιχεία προέρχονται από το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών της Στοκχόλμης (SIPRI), το οποίο παρακολουθεί εκτενώς τις συμφωνίες όπλων και τις εταιρείες.









www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης