Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Συνέχεια του «ράλι» στη Wall Street αναμένει το 2018 η BofA

tags :
Συνέχεια του «ράλι» στη Wall Street αναμένει το 2018 η BofA
Οι αμερικανικές μετοχές θα δεχθούν νέα ώθηση από τα άκρως ικανοποιητικά εταιρικά κέρδη 
Τα άκρως ικανοποιητικά εταιρικά κέρδη των εισηγμένων το τέταρτο τρίμηνο του 2017 αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στους χρηματιστηριακούς δείκτες της Νέας Υόρκης τους αμέσως επόμενους μήνες, αναφέρουν σε ανάλυσή του οι οικονομολόγοι της Bank of America Merrill Lynch, οι οποίο αναμένουν συνολικά κέρδη 35,07 δολάρια ανά μετοχή για τον δείκτη S&P 500, το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017.
«Η υγιής παγκόσμια οικονομία και οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου, υποστηρίζουν την περαιτέρω ανάκαμψη της ενίσχυση των εταιρικών κερδών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί ότι η FactSet, η οποία λαμβάνει υπόψη τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αναμένει μέση -ετήσια- αύξηση 10,2% στα εταιρικά κέρδη για τον δείκτη βαρόμετρο το τέταρτο τρίμηνο, επίδοση που είναι η δεύτερη υψηλότερη από το 2011.
Η επίδοση οφείλεται και στην ώθηση που έδωσε στα κέρδη -του τριμήνου- της πλειοψηφίας των εισηγμένων, η φορολογική μεταρρύθμιση που πέτυχαν οι Ρεπουμπλικάνοι.
Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει περικοπή του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις, στο 21%, από 35% που διαμορφωνόταν μέχρι πρότινος.
Μόνο εντός του 2018, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones Industrial Average έχει καταγράψει άνοδο 4,4%, με τις αντίστοιχες επιδόσεις για τον S&P 500 και τον τεχνολογικό Nasdaq να διαμορφώνονται σε 4,2% και 5,2%, αντίστοιχα.
Για το σύνολο του περασμένου έτους, η ενίσχυση για τους παραπάνω δείκτες ανήλθε σε 26%, 20% και 29,6%, αντίστοιχα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης