Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Οι τεχνολογικοί κολοσσοί «απειλούν» τις τράπεζες – Εισέρχονται στον κλάδο πληρωμών

tags :
S&P: Οι τεχνολογικοί κολοσσοί «απειλούν» τις τράπεζες – Εισέρχονται στον κλάδο πληρωμών
Μακροπρόθεσμα οι τεχνολογικές εταιρείες θα «κλέψουν» τη δουλειά των εταιρειών του χρηματοπιστωτικού κλάδου 
Οι τεχνολογικοί κολοσσοί θα αποτελέσουν, μακροπρόθεσμα, μία μεγάλη «απειλή» για τις εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα, καθώς εισέρχονται δυναμικά -μεταξύ άλλων- στον κλάδο των πληρωμών, αναφέρει σε έκθεσή της η Standard & Poor’s, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι βραχυπρόθεσμα δεν υφίστανται κίνδυνος για τις τράπεζες.
Μακροπρόθεσμα, λοιπόν, ο αμερικανικός οίκος εκτιμά ότι οι τεχνολογικές εταιρείες όπως οι Apple,Google, Amazon, Facebook, αναμένεται να στερήσουν το 15% των τραπεζικών εσόδων από τις δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής.
Το φαινόμενο, εκτιμάται, θα είναι ιδιαίτερα έντονο στην Ευρώπη, όπου το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι πιο υποστηρικτικό.
«Βραχυπρόθεσμα, δεν αναμένουμε ο ανταγωνισμός από τις τεχνολογικές εταιρείες να έχει άμεσο αντίκτυπο στις τράπεζες που αξιολογούμε.
Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, πιστεύουμε ότι θα είναι σε θέση να διαταράξει ενδεχομένως ορισμένες πτυχές της παραδοσιακής αλυσίδας στην τραπεζική βιομηχανία.
Το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι πιθανό να παραμείνει ο βασικός παράγοντας που θα αποθαρρύνει τις προσπάθειες των τεχνολογικών κολοσσών να προσφέρουν ολοένα και περισσότερες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη σχετική οδηγία της Ε.Ε., εταιρείες εκτός του χρηματοπιστωτικού κλάδου μπορούν να αρχίσουν να εισπράττουν τις πληρωμές εκ μέρους πελατών, μέσω των smartphones ή των online ή αγορών.
Οι τράπεζες στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α. θα επηρεαστούν περισσότερο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί ότι, για παράδειγμα, η Amazon διαθέτει ήδη πρόγραμμα δανεισμού για τους πωλητές της πλατφόρμα της, ενώ η Apple διαθέτει την εφαρμογή πληρωμών «Apple Pay».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης