Σε υψηλά άνω των 4 μηνών ο χρυσός - Κέρδη 0,2%, στα 1.337,10 δολ. ανά ουγγιά

Σε υψηλά άνω των 4 μηνών ο χρυσός - Κέρδη 0,2%, στα 1.337,10 δολ. ανά ουγγιά
Σε υψηλά άνω των τεσσάρων μηνών ανήλθε ο χρυσός, στα 1.337,10 δολ. ανά ουγγιά
Σε υψηλά άνω των τεσσάρων μηνών ανήλθε σήμερα (16/01/2018) ο χρυσός, παρά την ανάκαμψη του δολαρίου από τα χαμηλά τριών ετών που «άγγιξε» χθες.
Στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο προσέφερε η αύξηση της μεταβλητότητας στις αγορές, που έστρεψε τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια, ασκώντας πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές.
Ο δείκτης μεταβλητότητας CBOE Volatility Index (VIX) καταγράφει σήμερα ισχυρή άνοδο άνω του 10% και βρίσκεται πάνω από τις 11 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε εβδομάδων.
Οι αμερικανικοί δείκτες περιόρισαν τα ισχυρά κέρδη που κατέγραφαν νωρίτερα, αν και συνεχίζουν να διαπραγματεύονται κοντά σε επίπεδα ρεκόρ.
Σημειώνεται ότι αύξηση του δείκτη VIX υποδηλώνει αύξηση της αβεβαιότητας μεταξύ των επενδυτών.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 0,2% ή 2,20 δολ., στα 1.337,10 δολ. ανά ουγγιά - το υψηλότερο επίπεδο από τις 8 Σεπτεμβρίου 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν οριακά έναντι του δολαρίου, στο 1,227 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα κατέγραφε οριακά κέρδη σε σχέση με το γιεν, στα 110,6 γιεν.
Το ευρώ δέχεται πιέσεις από δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μια μικρή πιθανότητα να αλλάξει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) την καθοδήγηση της στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα (25/1).
Μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της ΕΚΤ αναπτύχθηκε μια φημολογία ότι η ευρωτράπεζα θα αρχίσει να αναθεωρεί το outlook της σχετικά με τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας λόγω αυξημένης εμπιστοσύνης για την οικονομική επέκταση στην Ευρωζώνη.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Reuters», είναι απίθανο η ΕΚΤ να εγκαταλείψει τη δέσμευσή της για συνέχιση της αγοράς ομολόγων για το άμεσο μέλλον.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS