Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μηδενίζει» τα κέρδη της η Wall Street μετά τις 26.000 μονάδες του Dow Jones

tags :
«Μηδενίζει» τα κέρδη της η Wall Street μετά τις 26.000 μονάδες του Dow Jones
Ράλι άνω του 17% για τον δείκτη φόβου VIX
Αντιστροφή τάσεων καταγράφεται στην Wall Street, αφού, όμως πρώτα ο Dow Jones κατέγραψε νέο ρεκόρ ξεπερνώντας τις 26.000 μονάδες.
Και οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς διέγραψαν όλα τα αρχικά τους κέρδη, καθώς οι επενδυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο  «λουκέτου» για το αμερικανικό δημόσιο, εάν τελικά το Κογκρέσο δεν συμφωνήσει σε αύξηση του επιπέδου του χρέους των ΗΠΑ.
Αποτέλεσμα αυτών των ανησυχιών είναι ο Dow Jones να υποχωρεί έστω και κατά το οριακό 0,01% στις 25.799 μονάδες.
Απώλειες 0,28% για τον S&P 500 στο επίπεδο των 2.778 μονάδων, ενώ κατά 0,4% χαμηλότερα κινήθηκε ο Nasdaq διαμορφούμενος στο επίπεδο των 7.227 μονάδων.
Το Κογκρέσο θα πρέπει να ψηφίσει την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ έως την Παρασκευή 19/1, προκειμένου να αποφευχθεί το επονομαζόμενο «κλείσιμο του αμερικανικού δημοσίου».
Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι το Δημοκρατικό Κόμμα πιέζει προκειμένου να ψηφισθεί μία νέα, δική του πρόταση, αναφορικά με τη μετανάστευση, προφανώς απειλώντας ότι δεν θα συγκατανεύσει στην αύξηση του χρέους.
Όπως είναι φυσικό αυτή η αβεβαιότητα αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για ράλι στον δείκτη φόβου VIX, ο οποίος ενισχύεται άνω του 17% και διαμορφώνεται στο επίπεδο των 11,92 μονάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης