Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oxford Economics: Ένα «σκληρό Brexit» θα κοστίσει 99,5 δισ. στερλίνες στην ΕΕ, μέχρι το 2020

tags :
Oxford Economics: Ένα «σκληρό Brexit» θα κοστίσει 99,5 δισ. στερλίνες στην ΕΕ, μέχρι το 2020
Δαπανηρό για την ΕΕ ένα σκληρό διαζύγιο με το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την Oxford Economics
Ένα «σκληρό Brexit», το οποίο περιλαμβάνει τη μη επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου μέχρι τον Μάρτιο 2019 (οπότε και λήγει η επίσημη προθεσμία για τις συνομιλίες), θα κοστίσει στις 27 χώρες της Ε.Ε. περί τα 99,5 δισ. στερλίνες μέχρι το 2020, σύμφωνα με τη μελέτη του Oxford Economics.
Βέβαια, το βρετανικό ινστιτούτο υπογραμμίζει ότι μεγάλος χαμένος θα παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο, με συνολικές απώλειες ύψους 125 δισεκ. στερλινών για την ίδια περίοδο.
Η ανάλυση έρχεται τη στιγμή που η κυβέρνηση της πρωθυπουργού κας Theresa May ετοιμάζεται να εισέλθει στον κρίσιμο δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων του Brexit, κατά τη διάρκεια του οποίου και οι δύο πλευρές θα επιδιώξουν να διευκρινίσουν τις μελλοντικές εμπορικές τους σχέσεις.
Αν και οι περισσότερες αναλύσεις έχουν επικεντρωθεί στις αρνητικές επιδράσεις για το νησί, η έκθεση του Oxford Economics υπογραμμίζει τους κινδύνους και για τις δύο πλευρές, σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο τεθεί υπό κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), γεγονός που θα οδηγήσει σε δαπανηρούς δασμούς.
Η ανάλυση αναδεικνύει ότι η Ε.Ε. θα χάσει περίπου 44,4 δισεκ. στερλίνες απευθείας στις εξαγωγές και τις εισαγωγές.
Να διευκρινιστεί ότι το ποσό συμπεριλαμβάνεται στις συνολικές απώλειες που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Screen Shot 2018 01 16 at 08.30.03
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης