Αντιστροφή του επενδυτικού κλίματος στη Wall Street αναμένει η Morgan Stanley

Αντιστροφή του επενδυτικού κλίματος στη Wall Street αναμένει η Morgan Stanley
Η Morgan Stanley εκτιμά πως η ευφορία στη Wall Street, φτάνει στο τέλος της…
Η επενδυτική «ευφορία» στις χρηματιστηριακές αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών έχει εισέλθει στο τελευταίο στάδιό της, αναφέρουν σε ανάλυσή τους οι οικονομολόγοι της Morgan Stanley, εκτιμώντας πως το κλίμα θα αντιστραφεί εντός του τρέχοντος έτους.
Βέβαια, η αμερικανική τράπεζα υπογραμμίζει πως, επειδή ο θετικός αντίκτυπος της φορολογικής μεταρρύθμισης στην ψυχολογία των επενδυτών ήταν μεγαλύτερος του αναμενομένου, ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 θα φτάσει τον «bullish» στόχο των 3.000 μονάδων τους επόμενους μήνες, υποστηριζόμενος και από τα εταιρικά κέρδη.
H Morgan Stanley σημειώνει, ωστόσο, ότι τα οφέλη της φορολογικής μεταρρύθμισης στην πραγματική οικονομία θα είναι μικρότερα.

asd

asd

Όπως και σε προηγούμενη σχετική έκθεσή της, η τράπεζα επισημαίνει ότι αρνητικά στη Wall Street θα επιδράσει η αυστηρότερη νομισματική πολιτική από τη Federal Reserve.
«Η κυκλική αγορά των “ταύρων” που άρχισε το 2009 είναι πολύ ανθεκτική, αλλά είμαστε πιο σίγουροι από ποτέ ότι βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια»
Η Morgan Stanley έχει αναφέρει πρόσφατα, επίσης, πως οι μετοχές του δείκτη-βαρόμετρου S&P 500 διαπραγματεύονται πιο «ανεξάρτητα» -σε σχέση με την ενιαία κίνηση του δείκτη και τα μακροοικονομικά στοιχεία- από ποτέ, από το 2001.
Η ίδια τάση εντοπίζεται το 2000, όταν «έσκασε» η «φούσκα» στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, με αποτέλεσμα οι εισηγμένες να χάσουν πάνω από το ήμισυ της χρηματιστηριακής τους αξίας σε λίγους μόνο ημέρες.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα θέτει έξι μακροοικονομικούς παράγοντες κινδύνου, αναφέροντας ότι, για το σύνολο του 2017, το 71% της πορείας των μετοχών δεν ήταν ανάλογο με αυτούς τους παράγοντες.


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS