Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Ο κόσμος δεν θα αποδεχθεί ποτέ ότι η Β. Κορέα είναι πυρηνική δύναμη

tags :
Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Ο κόσμος δεν θα αποδεχθεί ποτέ ότι η Β. Κορέα είναι πυρηνική δύναμη
Καμία διαφορά απόψεων μεταξύ ΗΠΑ και Ν. Κορέας για το βορειοκορεατικό ζήτημα είπε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
Την θέση ότι ο κόσμος δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ ότι η Β. Κορέα είναι πυρηνική δύναμη διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson κατόπιν της συνάντησης 20 κρατών στο Βανκούβερ του Καναδά για το θέμα της Β. Κορέας.
«Ο κόσμος δεν θα αποδεχθεί ποτέ ότι η Πιονγιάνγκ είναι μια δύναμη που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο» είπε ο Tillerson, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει ένα περιορισμένης έκτασης αμερικανικό στρατιωτικό πλήγμα στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με ένα σενάριο που έχει συζητηθεί στην Ουάσιγκτον, είπε ότι δεν θα κάνει σχόλια για ζητήματα για τα οποία δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση ακόμη.
Πάντως, ο Tillerson υποστήριξε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ν. Κορέας για το θέμα της Β. Κορεάς ενώ εκτίμησε ότι μπορούν να γίνουν συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα, αλλά πρώτα η Πιονγιάνγκ πρέπει να κάνει ένα βήμα και να διευκρινίσει για ποιο πράγμα θέλει να γίνουν διαπραγματεύσεις.
Επιπλέον, χαρακτήρισε την αναστολή των απειλητικών δραστηριοτήτων από μέρους της Β. Κορέας για εκτενές χρονικό διάστημα απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουν να διεξαχθούν συνομιλίες.
Στη συνάντηση στον Καναδά συμφωνήθηκε ότι η Κίνα και η Ρωσία, που απουσίασαν από τις συνομιλίες, οφείλουν να εφαρμόσουν πλήρως τις κυρώσεις που έχει αποφασιστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβληθούν στη Βόρεια Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης