Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Trump χαίρει άκρας υγείας αλλά πρέπει να χάσει κιλά – Κατάλληλος για την προεδρία

tags :
ΗΠΑ: Ο Trump χαίρει άκρας υγείας αλλά πρέπει να χάσει κιλά – Κατάλληλος για την προεδρία
Υπεβλήθη και σε τεστ γνωσιακής λειτουργίας για να αποκρούσει τις κατηγορίες ότι δεν είναι ικανός διανοητικά και ψυχικά να ασκεί την προεδρία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump χαίρει άκρας υγείας αλλά καλό θα ήταν να χάσει από 4 έως 7 κιλά, τρώγοντας πιο υγιεινά και αθλούμενος περισσότερο υποστήριξε ο γιατρός του Λευκού Οίκου, Ronny Jackson.
Όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο Jackson, ο πρόεδρος υπεβλήθη και σε τεστ γνωσιακής λειτουργίας στο πλαίσιο των κλινικών εξετάσεων προκειμένου να απαντήσει σε όσους αμφισβητούν ότι είναι διανοητικά και ψυχικά ικανός να ασκεί την προεδρία των ΗΠΑ.
Ο Jackson, ο οποίος μιλάει με τον Trump καθημερινά και ταξιδεύει μαζί του, είπε πως δεν θεωρούσε πως χρειαζόταν να γίνει τέτοιο τεστ, αλλά πρόσθεσε μια εξέταση 30 ερωτήσεων, γνωστή με την ονομασία Montreal Cognitive Assessment, στο πακέτο των κλινικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο αμερικανός πρόεδρος την Παρασκευή στο στρατιωτικό ιατρικό κέντρο Γουόλτερ Ριντ, κατόπιν αιτήματός του.
«Η εξέταση αυτή συνήθως χρησιμοποιείται για να ανιχνευτούν συμπτώματα του Αλτσχάιμερ.
Από τον εξεταζόμενο ζητείται για παράδειγμα να σκιτσάρει ένα ρολόι, να προσθέσει όλες τις ώρες, να βάλει τους δείκτες σε μια συγκεκριμένη ώρα.
Δεν χρησιμοποιείται για να αξιολογείται η ψυχική υγεία.
Ο Trump ολοκλήρωσε το τεστ με 30 σωστές απαντήσεις στις 30.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κοφτερό μυαλό, είναι πολύ εντάξει» τόνισε ο Jackson, ο οποίος υποστήριξε πως ο πρόεδρος είναι υπέρβαρος, στα όρια της παχυσαρκίας, καθώς με ύψος 1,90 μ. το σωματικό του βάρος φθάνει τα 108 κιλά, η αρτηριακή του πίεση ήταν φυσιολογική, αλλά η χοληστερόλη του υψηλή.
«Έδειξε περισσότερο ενθουσιασμό για τη δίαιτα μάλλον παρά για την άσκηση, αλλά θα προχωρήσουμε και τα δύο», ανέφερε ο γιατρός.
«Γενικότερα πάντως για άνθρωπος της ηλικίας του (71 ετών) ο Trump έχει πολλή ενέργεια και αντοχή» υποστήριξε ο Jackson, υπογραμμίζοντας ότι ο πρόεδρος δεν κοιμάται πολύ κατά «μέσο όρο»: «4 ή 5 ώρες κάθε βράδυ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης