Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμανατίδης: Ήδη 140 κράτη αποκαλούν Δημοκρατία της Μακεδονίας την ΠΓΔΜ – Στόχος μια σύνθετη ονομασία έναντι όλων

Αμανατίδης: Ήδη 140 κράτη αποκαλούν Δημοκρατία της Μακεδονίας την ΠΓΔΜ – Στόχος μια σύνθετη ονομασία έναντι όλων
Υπάρχουν και άλλες παράμετροι που θα επηρεάσουν τη διαπραγμάτευση υποστήριξε ο υφυπουργός Εξωτερικών
Την θέση πως ήδη 140 κράτη αποκαλούν Δημοκρατία της Μακεδονίας την ΠΓΔΜ διατύπωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης αναφερόμενος στις δηλώσεις του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το Σκοπιανό M. Nimetz, ο οποίος υποστήριξε πως θα καταθέσει νέα πρόταση, αλλά ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να είναι ρεαλιστές, φωτογραφίζοντας λύση για το θέμα της ονομασίας που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Αμανατίδης υπενθύμισε ότι και η προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία» ενώ υπογράμμισε ότι στόχος της Αθήνας είναι μία σύνθετη ονομασία έναντι όλων – δηλαδή που θα χρησιμοποιείται τόσο στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ όσο και στο εξωτερικό – και παράλληλα απαλοιφή των αλυτρωτικών βλέψεων των Σκοπίων
«Υπάρχουν και άλλες παράμετροι που θα επηρεάσουν τη διαπραγμάτευση.
Η ελληνική διπλωματία δεν πρόκειται να αποκαλύψει ακόμα τις «κόκκινες γραμμές» της» είπε ο κ.Αμανατίδης, ο οποίος επιχείρησε να υποβαθμίσει τα περί δημοψηφίσματος που υπονόησε μέσω άρθρου του στον Τύπο ο υπ. Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος.
Όπως τόνισε ο κ.Αμανατίδης, στο άρθρο του ο κ.Καμμένος δεν ανέφερε πουθενά τη λέξη δημοψήφισμα ενώ υπογράμμισε πως από τις δηλώσεις Καμμένου κρατά την εμπιστοσύνη που έχει εκφράσει στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τη δέσμευσή του ότι θα δεχτεί λύση που εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον και απολαμβάνει ευρεία συναίνεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης