Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kühnert (SPD): Εάν ο Schulz ανατραπεί, δεν θα είμαι «βασιλοκτόνος» - Δεν θα ζητήσουμε παραίτηση

Kühnert (SPD): Εάν ο Schulz ανατραπεί, δεν θα είμαι «βασιλοκτόνος» - Δεν θα ζητήσουμε παραίτηση
Δεν θα ζητήσουμε παραίτηση του Schulz εάν δεν εγκριθούν οι διαπραγματεύσεις για τον Μεγάλο Συνασπισμό, δήλωσε ο πρόεδρος της νεολαίας του SPD, Kevin Kühnert
«Ας μην αυταπατώμεθα.
Ό,τι δεν τέθηκε πάνω στο τραπέζι κατά τις διερευνητικές συζητήσεις με τους Χριστιανοδημοκράτες, δεν πρόκειται να τεθεί κατά τις διαπραγματεύσεις.
Τυχόν επαναδιαπραγμάτευση δεν θα είναι αξιόπιστη», είπε ο Kevin Kühnert, πρόεδρος της μεγάλης επιρροής νεολαίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου «Funke» (Westdeutsche Allgemeine Zeitung, Berliner Morgenpost, Hamburger Abendblatt κ.α.).
Στην περίπτωση κατά την οποία το έκτακτο συνέδριο του κόμματος, την ερχόμενη Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στη Βόννη, απορρίψει τη συμφωνία με τους Χριστιανοδημοκράτες για έναρξη διαπραγματεύσεων, προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση νέου μεγάλου συνασπισμού και ο Martin Schulz ανατραπεί, ο Kühnert είπε ότι δεν θα θεωρήσει τον εαυτό του σε καμιά περίπτωση «βασιλοκτόνο».
«Δεν είμαι αφελής.
Έχω πλήρη συνείδηση των άγραφων κανόνων της πολιτικής, αλλά για μένα, για τη νεολαία του κόμματος, δεν θα πρέπει να παραιτηθεί κανένας και ούτε πρόκειται να το ζητήσουμε από κανέναν».
Πάντως, πρόσθεσε, «στο μέλλον θα πρέπει αν ηγηθεί του κόμματος μια γυναίκα.
Και αυτό μπορεί να συμβεί πολύ σύντομα.
Δεν το εννοώ όμως με την έννοια ότι πρέπει να φύγει ο Martin Schulz, ώστε να παραχωρήσει τη θέση του σε μια γυναίκα.
Είναι απλώς μια πραγματικότητα το γεγονός ότι ένα κόμμα το οποίο υπάρχει πάνω από 150 χρόνια δεν είχε ποτέ μια γυναίκα επικεφαλής.
Αυτό δεν μας περιποιεί τιμή» τόνισε ο Kühnert.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος και η νεολαία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, όπως και η αριστερή πτέρυγα του SPD, τάσσονται κατά της έναρξης διαπραγματεύσεων με τους Χριστιανοδημοκράτες και ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού μαζί τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης