Αντιπερισπασμός από το Ιατρικό Αθηνών για το Ερρίκος Ντυνάν μετά την αποτυχία στο Υγεία

Αντιπερισπασμός από το Ιατρικό Αθηνών για το Ερρίκος Ντυνάν μετά την αποτυχία στο Υγεία
Το Ιατρικό Αθηνών κατέθεσε την πρόθεση εξαγοράς του Ερρίκος Ντυνάν έχοντας την πλήρη στήριξη των βασικών μετόχων
Πρόθεση εξαγοράς του Ερρίκος Ντυνάν κατέθεσε προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς το Ιατρικό Αθηνών.
Όπως αναφέρει η εισηγμένη στην ανακοίνωσή της, κατέθεσε την πρόθεση εξαγοράς έχοντας την πλήρη στήριξη των βασικών μετόχων της (της οικογένειας Αποστολόπουλου και του γερμανικού κολοσσού Asklepios, τον μεγαλύτερο όμιλο υγείας της Γερμανίας).
Πηγές ωστόσο αναφέρουν ότι η Τράπεζα Πειραιώς, το τελευταίο διάστημα τουλάχιστον,  δεν έχει λάβει κάποια επιστολή από το Ιατρικό Αθηνών, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν και απόλυτα ότι μια τέτοια επιστολή μπορεί να υπήρξε στο παρελθόν.
Ωστόσο δεν φαίνεται τουλάχιστον στο ορατό μέλλον η Τράπεζα Πειραιώς να σχεδιάζει την πώληση του Ντυνάν.
Χρηματιστηριακοί κύκλοι χαρακτηρίζουν την κίνηση Αποστολόπουλου για το Ερρίκος Ντυνάν ως αντιπερισπασμό μετά την αποτυχία της δημόσιας πρότασης για το Υγεία και την αποδίδουν στις χρηματιστηριακές κινήσεις του Ομίλου.
Να σημειωθεί ότι σήμερα 17 Ιανουαρίου 2018 λήγει χωρίς επιτυχία η δημόσια πρόταση που είχε καταθέσει ο Γ. Αποστολόπουλος για το 30% του Υγεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η εταιρεία Ιατρικό Αθηνών Ε.Α.Ε. μέσω της διοίκησης της, έχει επανειλημμένως τονίσει ότι πρωταρχικός στρατηγικός της στόχος, είναι να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις του εγχωρίου κλάδου υγείας και τα επόμενα χρονιά.
Η παρούσα οικονομική συγκύρια κάνει επιτακτική την ανάγκη για συγχωνεύσεις και εξαγορές των εταιρειών του κλάδου με στόχο την δημιουργία οικονομιών κλίμακας που θα οδηγήσουν στη δημιουργία ισχυρότερων σχημάτων, ικανών να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες και τις προκλήσεις των καιρών.
Μόνο μέσα από την διαδικασία αυτή των συνενώσεων θα προκύψουν συνέργειες με σημαντικά, λειτουργικά και οικονομικά, οφέλη.
Η στρατηγική αυτή, των εξαγορών, συγχωνεύσεων και συνεργασιών, σήμερα είναι ακόμη πιο επιτακτική από κάθε άλλη φορά. 
Η αναμενόμενη νέα μείωση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το 2018 και η αναμενόμενη ακόμη μεγαλύτερη μείωση την περίοδο 2019-2021, μαθηματικά θα οδηγήσει τον κλάδο σε ακόμη μεγαλύτερα rebates & clawbacks.
Αυτό θα έχει άμεση αρνητική επίπτωση στην κερδοφορία των εταιρειών του εγχώριου κλάδου, επηρεάζοντας σημαντικά τα επιχειρησιακά πλάνα και σχεδιασμούς.
Στο παραπάνω πλαίσιο, η Ιατρικό Αθηνών Ε.Α.Ε. έχοντας την πλήρη στήριξη των βασικών μετόχων της (της οικογένειας Αποστολόπουλου και του Γερμανικού κολοσσού Asklepios, τον μεγαλύτερο όμιλο υγείας της Γερμανίας) κατέθεσε προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς πρόθεση εξαγοράς του Ερρίκος Ντυνάν. Υπενθυμίζουμε ότι η Εταιρεία μας έχει, στο παρελθόν, εκφράσει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση της συγκεκριμένης μονάδας συμμετέχοντας σε όλες τις διαδικασίες πώλησης που έχουν γίνει.
Η Εταιρεία μας, μόλις υπάρξει οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη επί της συγκεκριμένης πρότασης, θα ενημερώσει αμελλητί το επενδυτικό κοινό».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS