Διεθνή

Σε μόλις 10 χώρες του κόσμου το bitcoin θεωρείται παράνομο - Ο ρόλος της Ρωσίας

tags :
Σε μόλις 10 χώρες του κόσμου το bitcoin θεωρείται παράνομο - Ο ρόλος της Ρωσίας
Το 40% του κόσμου, δηλαδή 99 χώρες, έχουν αναγνωρίσει το bitcoin
Μπορεί το bitcoin να έχει προσφέρει πολλές "συγκινήσεις" στους επενδυτές και να βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για τις απίστευτες αποδόσεις που έχει προσφέρει, εντούτοις, οι ανησυχίες για τη θεσμική του ρύθμιση παραμένουν.
Η HowMuch.net δημιούργησε γι αυτόν τον λόγο έναν χάρτη, όπου με πράσινο χρώμα είναι οι χώρες που το bitcoin είναι νομικά κατοχυρωμένο, ενώ με κόκκινο χρώμα είναι ακόμη παράνομο.
Με βάση αυτόν τον πίνακα, 99 χώρες, δηλαδή το 40% του κόσμου έχουν αναγνωρίσει το bitcoin, ενώ μόλις σε 10 χώρες, δηλαδή στο 4% του κόσμου, το ψηφιακό νόμισμα είναι παράνομο.
Αναλυτικά ο χάρτης:



Αξίζει εδώ να σημειωθεί, ότι το 2014 οι εισαγγελικές Αρχές της Ρωσίας είχαν χαρακτηρίσει το bitcoin ψευδονόμισμα, κρίνοντας ως παράνομη την αντιμετώπιση του ως παράλληλου νομίσματος.
Οι Ρώσοι εισαγγελείς έκριναν πως το εικονικό ψηφιακό νόμισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή για οικονομική τρομοκρατία και εξέδωσαν προειδοποιήσεις κατά της χρήσης του bitcoin.
«Τα συστήματα για ανώνυμες πληρωμές και κυβερνονομίσματα που έχουν αποκτήσει σημαντική κυκλοφορία, συμπεριλαμβανομένου του πιο γνωστού, του Bitcoin, είναι υποκατάστατα νομισμάτων και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ιδιώτες ή νομικές οντότητες», είχε αναφερθεί στην σχετική ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας, ο οποίος ξεκαθάρισε πως βάσει της ρωσικής νομοθεσίας το ρούβλι είναι το μοναδικό επίσημο νόμισμα και πως ως εκ τούτου η εισαγωγή οποιασδήποτε άλλης νομισματικής μονάδας ή υποκατάστατου, είναι παράνομη.
Επιπλέον, υπογραμμίζεται πως η Γενική Εισαγγελία συνεργάζεται με την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή του νόμου και την αποτροπή χρήσης ψευδονομισμάτων μέσω αυστηρών κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης