Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +0,5% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο 2017

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +0,5% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο 2017
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η κατασκευαστική παραγωγή κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +2,7%
Ανοδικά κινήθηκε η κατασκευαστική παραγωγή στην Ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (17/1) στοιχεία της Eurostat, ανακάμπτοντας από την πτώση που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, η κατασκευαστική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +0,5% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2017, με τον τομέα των πολιτικών μηχανικών να καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο, και συγκεκριμένα στο +1,1%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η κατασκευαστική παραγωγή της Ευρωζώνης κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +2,7%.
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κλάδος ενισχύθηκε κατά +0,6% σε μηνιαία βάση, και κατά +2,7% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2016.
Μεταξύ των μελών της ΕΕ, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος σημειώθηκε σε Πολωνία (+3,2%) και Σλοβενία (+2,2%), ενώ στον αντίποδα, πτωτικά κινήθηκε η παραγωγή σε Ουγγαρία (-1,5%) και Γαλλία (-0,6%).
Συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, Ουγγαρία και Σλοβενία σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο (+30,7% και +21,2% αντίστοιχα) ενώ η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηε στη Ρουμανία (-4,1%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης