Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Ίσως χρειαστούν περισσότερες από τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2018

Kaplan (Fed): Ίσως χρειαστούν περισσότερες από τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2018
Ο πρόεδρος της Dallas Fed τόνισε ότι ίσως χρειαστεί η Κεντρική Τράπεζα να γίνει πιο «επιθετική» ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη «υπερθέρμανση» της οικονομίας
Το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve μέσα στο 2018 τόνισε για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος της Dallas Fed, Robert Kaplan, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο «υπερθέρμανσης» της αμερικανικής οικονομίας.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, «η οικονομία θα είναι ισχυρή φέτος, καθώς το ποσοστό ανεργίας θα βρεθεί στο εύρος του 3% μέχρι το τέλος του έτους και ο πληθωρισμός θα σταθεροποιηθεί».
«Η ισχυρότερη επέκταση, σε συνδιασμό με τις φορολογικές περικοπές που εγκρίθηκαν πέρσυ από την Ουάσιγκτον, θα στηρίξει τις συνεχιζόμενες αυξήσεις των επιτοκίων», τόνισε ο Kaplan, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι πιθανώς να χρειαστούν περισσότερες από τρεις αυξήσεις επιτοκίων κατά το 2018.
Παράλληλα, τόνισε ότι είναι σημαντικό οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής της Fed να παρακολουθούν τις αντιδράσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων και των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα.
Οι κίνδυνοι υπερθέρμανσης της οικονομίας, καθώς και οι οικονομικές ανισορροπίες θα μπορούσαν να αυξηθούν εάν το ποσοστό ανεργίας υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο που οι περισσότεροι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα.
Σημειώνεται ότι σύμφων με το αμερικανικό Υπουργείο Εργασίας, το ποσοστό ανεργίας για τον Δεκέμβριο του 2017 ανερχόταν στο 4,1%.
«Η ιστορία της υπέρβασης της πλήρους απασχόλησης δεν ήταν ευχάριστη και πιστεύω ότι η καλύτερη ευκαιρία για εμάς ώστε να επεκτείνουμε την ανάπτυξη είναι να προχωρήσουμε σταδιακά αλλά παράλληλα εσκεμμένα», καταλήγει ο πρόεδρος της Dallas Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης