Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσεχία: Προς παραίτηση η κυβέρνηση μειοψηφίας του Andrej Babis

tags :
Τσεχία: Προς παραίτηση η κυβέρνηση μειοψηφίας του Andrej Babis
H κυβέρνηση Babis στην Τσεχία απέτυχε χθες να αποσπάσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου
Προς παραίτηση οδεύει η κυβέρνηση του δισεκατομμυριούχου Andrej Babis στην Τσεχία, καθώς απέτυχε χθες να αποσπάσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου.
«Η κυβέρνηση ενέκρινε την παραίτησή της.
Θα ζητήσω από τον πρόεδρο να ορίσει την ημερομηνία συνάντησης για να του την υποβάλω προσωπικά», δήλωσε ο Babis σε συνέντευξη Τύπου.
Ο Andrej Babis διορίσθηκε τον Δεκέμβριο από τον πρόεδρο της Τσεχίας, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα του δώσει και πάλι εντολή, όμως θα του ζητήσει να εξασφαλίσει πρώτα τη στήριξη τουλάχιστον 101 από τους 200 βουλευτές.
Η παραιτηθείσα κυβέρνηση συνεχίζει ως προσωρινή.
Η συνάντηση των δύο αντρών θα πραγματοποιηθεί «πριν από το τέλος της εβδομάδας», ανακοίνωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της προεδρίας.
Το Σύνταγμα της Τσεχίας προβλέπει μέχρι και τρεις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης, με τις δύο πρώτες να διευθύνονται από τον πρόεδρο και την τρίτη από τον επικεφαλής της κάτω βουλής, θέση που αυτή τη στιγμή κατέχει ένα μέλος του ANO.
Το κεντρώο κίνημα ANO του Babis διαθέτει 78 έδρες από τις 200 της κάτω βουλής που προέκυψε από τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου.
Οι βουλευτές και των οκτώ άλλων κομμάτων ψήφισαν κατά της κυβέρνησης μειοψηφίας του Babis, επικαλούμενοι κυρίως μια απαγγελία κατηγοριών για απάτη με τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις που βαρύνει τον Babis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης