Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Καλοδεχούμενη η Μ. Βρετανία εάν θελήσει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Γαλλία: Καλοδεχούμενη η Μ. Βρετανία εάν θελήσει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Ο σύμβουλος του γάλλου προέδρου Emmanuel Macron, τόνισε ότι η Γαλλία θα εξετάσει «με καλοσύνη» μία ενδεχόμενη αλλαγή στάσης της Μεγάλης Βρετανίας απέναντι στο Brexit
Ιδιαίτερα θετική εμφανίζεται η Γαλλία απέναντι σε μία ενδεχόμενη αλλαγή στάσης της Μεγάλης Βρετανίας απέναντι στο ζήτημα του Brexit, όπως ανέφερε σήμερα (17/1) ο σύμβουλος του προέδρου της χώρας Emmanuel Macron, σχολιάζοντας τη νέα συζήτηση που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες για ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit.
Συγκεκριμένα, ο σύμβουλος του Macron, ερωτηθείς για την ιδέα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος στη Βρετανία για το ζήτημα της ΕΕ, ανέφερε ότι «εάν αύριο ή την επόμενη μέρα το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσιζε να αλλάξει γνώμη, είναι σαφές ότι θα το εξετάζαμε με καλοσύνη».
«Ωστόσο δεν εναπόκειαι σε εμάς να πούμε εάν το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί να αλλάξει γνώμη», διευκρινίζει ο σύμβουλος του γάλλου προέδρου.
Η παραπάνω άποψη αντανακλά το γενικότερο κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες εντός της ΕΕ, καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, τόνισε ότι οι βρετανοί θα ήταν ευπρόσδεκτοι να παραμείνουν εντός της ΕΕ εφόσον αλλάξουν γνώμη.
«Αν η βρετανική κυβέρνηση εμμείνει στην απόφασή της να αποχωρήσει, το Brexit θα γίνει πραγματικότητα, με όλες τις αρνητικές συνέπειές του, τον Μάρτιο του επόμενου έτους, εκτός αν οι Βρετανοί φίλοι μας αλλάξουν γνώμη».
Αναφερόμενος σε ένα σχόλιο σχετικά με την αναστρεψιμότητα του δημοψηφίσματος του 2016 από τον βρετανό υπουργό Brexit, ο Tusk πρόσθεσε:
«Δεν ήταν ο ίδιος ο David Davis που είπε “αν μια δημοκρατία δεν μπορεί να αλλάξει γνώμη, παύει να είναι δημοκρατία»;».
«Εμείς εδώ στην ήπειρο δεν έχουμε αλλάξει γνώμη.
Οι καρδιές μας είναι ακόμη ανοιχτές σε σας», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, επεσήμανε ότι «το Brexit είμαι μια κατάσταση στην οποία όλοι θα είναι χαμένοι», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «θα θέλαμε το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει στην ΕΕ, αλλά ακόμα κι αν αποχωρήσει, θα ήμασταν πρόθυμοι να διευκολύνουμε την επανένταξη μετά το Brexit».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης