Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Εικόνες από τις επιχειρήσεις του μέλλοντος στον Έβρο από ...την Κροατία!

Εικόνες από τις επιχειρήσεις του μέλλοντος στον Έβρο από ...την Κροατία!

Τα OH-58D Kiowa Warrior σε ρόλο υποστήριξης των κροατικών Τ-84.
Ένα πολύ ενδιαφέρον φωτορεπορτάζ ανακαλύψαμε (εδώ) και σας το μεταφέρουμε. Αν τώρα το τοπίο σας θυμίζει λίγο Έβρο, σας προτρέπουμε να αντικαταστήσετε στο μυαλό σας τα κροατικά άρματα μάχης Τ-84 (η γιουγκοσλαυική έκδοση του σοβιετικού Τ-72) με τα ελληνικά Leo2A6 και Leo2A4. Τα συμπεράσματα δικά σας…
Σε πολύ πρόσφατο άρθρο μας (εδώ) είχαμε αναπτύξει ένα -πιστέψτε μας απολύτως ρεαλιστικό- σενάριο εμπλοκής οπλισμένων OH-58D Kiowa Warrior σε συνδυασμό με AH-64A+/DHA Apache στο Μέτωπο του Έβρου. Ουσιαστικά το σενάριο, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ, πραγματεύεται την αντιμετώπιση ρήγματος στην αμυντική γραμμή, με ευρείας χρήση εξοπλισμένων και επιθετικών ελικοπτέρων.

Σε αυτό το σενάριο τα ελικόπτερα αντιμετωπίζονται σαν ένα είδος στρατηγικής εφεδρείας, που με έξυπνες και χειρουργικής ακρίβειας κινήσεις θα εξοντώσουν κάθε επιθετική αιχμή.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, που προέρχονται από κροατική άσκηση, ελικόπτερα OH-58D εξοπλισμένα με Hellfires και πολυβόλα των 0,50′, συνεπιχειρούν με άρματα μάχης Τ-84, σε πλήθος αποστολών, πολλαπλασιάζοντας τις δυνατότητες των αρμάτων και τούμπαλιν...

Στην παραπάνω φωτογραφία, μπορείτε δείτε τι ξεχωρίζει από το σκοπευτικό σύστημα του OH-58D, και πόσο δύσκολα εντοπίζεται ή στοχοποιείται.

Κλείνοντας, θέλουμε να εκφράσουμε την άποψη πως η αγορά των OH-58D Kiowa Warrior είναι εξαιρετικά θετική εξέλιξη, για τα οικονομικά δεδομένα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και θέλουμε να πιστεύουμε πως σας έχουμε ενημερώσει με τον καλύτερο τρόπο για το νέο όπλο της Αεροπορίας Στρατού. Ας σταματήσουμε την μεμψιμοιρία, έστω και για λίγο, και ας συγχαρούμε τον Α/ΓΕΣ, τα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού και όσους άλλους συνέβαλαν στην θετική εξέλιξη.

Τάσος Τσιπλάκος - Σύμβουλος Στρατηγικής
C4I Strategy Consultants

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης