Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εντός Φεβρουαρίου του 2018 η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου για τη ΣΕΚΑΠ

tags :
Εντός Φεβρουαρίου του 2018 η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου για τη ΣΕΚΑΠ
Eκδικάστηκε σήμερα (17/1) στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής το πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ
Σε έναν μήνα από σήμερα, εντός του Φεβρουαρίου, αναμένεται η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής για την αίτηση αναστολής, την οποία κατέθεσε η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ κατά των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, που κίνησε το Τελωνείο της Ξάνθης, με αφορμή τις εξελίξεις σε υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων του 2009.
Για το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας μίλησαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιόπιστες πηγές από τους κύκλους της ΣΕΚΑΠ, υπενθυμίζοντας ότι η αίτηση αναστολής συζητήθηκε σήμερα, με τη συμμετοχή στη διαδικασία -για πρώτη φορά- και των εργαζομένων.
Στο πλαίσιο της σημερινής διαδικασίας, η ΣΕΚΑΠ ζήτησε για ακόμη μία φορά την παύση όλων των μέτρων σε βάρος της, υποστηρίζοντας -κατά τις ίδιες πηγές- ότι «η διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος επιτυγχάνεται με τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας της καπνοβιομηχανίας στην περιοχή».

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr

Eκδικάζεται σήμερα (17/1) στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής το πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ - Συγκέντρωση εργαζομένων

Κρίσιμη η σημερινή (17/1) μέρα για την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ καθώς εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής το αίτημα αναστολής που κατέθεσε η εταιρεία κατά της ατομικής ειδοποίησης πληρωμής που της κοινοποίησε το Τελωνείο Ξάνθης, σε συνέχεια της επιβολής του προστίμου  ύψους 44 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, με απόφασή του στις 8 Δεκεμβρίου 2017, επικύρωσε το πρόστιμο που είχε επιβάλει το οικείο τελωνείο στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ και πλέον ανέρχεται με τις προσαυξήσεις στα 44 εκατ.ευρώ, απορρίπτοντας την προσφυγή της εταιρείας.
Το πρόστιμο επιβλήθηκε στη ΣΕΚΑΠ για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές του 2008, δηλαδή πέντε χρόνια πριν προχωρήσει η εξαγορά της από τον όμιλο Σαββίδη.
Το πρόστιμο γνωστοποιήθηκε στην εταιρεία το Φεβρουάριο του 2016, δηλαδή τρία χρόνια μετά την εξαγορά της, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ιδιοκτήτριας εταιρείας.
Η υπόθεση ήρθε στο φως το 2009, όταν εντοπίστηκε πλοίο ανοιχτά της Εύβοιας με λαθραία τσιγάρα από το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη.
Οι υπεύθυνοι του πλοίου συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της απόπειρας λαθρεμπορίας (μιας και τα τσιγάρα παρέμειναν εντός του πλοίου).
Όπως προέκυψε από την εξέλιξη της υπόθεσης η μεγάλη ποσότητα των τσιγάρων παρασκευάστηκε στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ και ακολούθως πουλήθηκε σε υπεράκτια εταιρία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Από την όλη υπόθεση ζημιώθηκε το Δημόσιο που έχασε εκατομμύρια από φόρους και δασμούς.
Στην περίπτωση πάντως που απορριφθεί από το δικαστήριο το αίτημα αναστολής, τότε η ΣΕΚΑΠ οδηγείται σε λουκέτο, όπως επισημαίνουν στο bankingnews.gr στελέχη της καπνοβιομηχανίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων

Έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής θα βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ σήμερα (17/1), Τετάρτη στις 12 το  μεσημέρι, όπου θα συζητείται το αίτημα αναστολής που κατέθεσε η εταιρεία.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, με την παρουσία τους θέλουν να δείξουν ότι υποστηρίζουν τη θέση τους για την αδιάκοπη λειτουργία της εταιρίας στην ακριτική περιοχή της Θράκης και τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών των καπνοπαραγωγών, αγροτών και εργαζομένων, όπως την οραματίστηκε ο ιδρυτής της ΣΕΚΑΠ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση

Eμείς οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ και οι οικογένειές μας καθώς και όλοι οι τοπικοί φορείς και παράγοντες θα βρισκόμαστε και πάλι στην Κομοτηνή την Τετάρτη 17-1-2018 στις 12:00μμ, ώστε με σθένος να υποστηρίξουμε τη θέση μας για την αδιάκοπη λειτουργία της εταιρίας στην ακριτική περιοχή της Θράκης και τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών των καπνοπαραγωγών, αγροτών και εργαζομένων, όπως την οραματίστηκε ο ιδρυτής της.
Θα αγωνιστούμε ώστε να διατηρηθεί σε λειτουργία η ΣΕΚΑΠ, η οποία αποτελεί βασικό οικονομικό πνεύμονα της περιοχής και από τους πυλώνες της κοινωνικής συνοχής με την απαραίτητη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας ώστε να ανακοπεί το κύμα της αποβιομηχανοποίησης που μαστίζει πλέον την Θράκη.
Μαζί με το λαό της Θράκης και την τοπική κοινωνία θα τα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ΣΕΚΑΠ ζωντανή, ώστε να οδηγηθεί σε πορεία μεγάλης ανάπτυξης συνεισφέροντας ακόμη πιο δυναμικά στην οικονομία της περιοχή μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης