Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σχέδιο Πυθία: Συμπληρωματική έρευνα για τη δίωξη Καρχιμάκη

Σχέδιο Πυθία: Συμπληρωματική έρευνα για τη δίωξη Καρχιμάκη
Εις βάρος του κ. Καρχιμάκη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση απόρρητων μυστικών της πολιτείας

Ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο ακύρωσης της παραπομπής σε δίκη των Μιχάλη Καρχιμάκη και υπαλλήλων της ΕΥΠ, οι οποίοι φέρονται να είχαν εμπλοκή στο σχέδιο Πυθία.
Ειδικότερα, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με βούλευμα του διέταξε τη διενέργεια συμπληρωματικών ανακριτικών πράξεων στην υπόθεση του πρώην υπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη και δύο υπαλλήλων της ΕΥΠ, που αποτελεί σκέλος της δικογραφίας σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή και την υπόθεση των υποκλοπών.
Οι δικαστές κάνοντας δεκτή την έφεση ενός εκ των τριών κατηγορουμένων έκριναν ότι πρέπει να εξεταστεί αν τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία αποτελούν απόρρητα έγγραφα κατά την έννοια του άρθρου 146 ΠΚ.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του κ. Καρχιμάκη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση απόρρητων μυστικών της πολιτείας ενώ για φυσική αυτουργία στο παραπάνω αδίκημα κατηγορούνται δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ.
Τον Σεπτέμβριο του 2017 εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη ο καταζητούμενος Ελληνοαμερικανός πράκτορας William Basil για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας, ο πρώην υπουργός και οι δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης