Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ επιβάλει κυρώσεις σε 7 ανώτερους αξιωματούχους της Βενεζουέλας

Η ΕΕ επιβάλει κυρώσεις σε 7 ανώτερους αξιωματούχους της Βενεζουέλας
Στην επιβολή κυρώσεων σε 7 ανώτερους αξιωματούχους της Βενεζουέλας προχωράει η ΕΕ
Επτά ανώτεροι αξιωματούχοι της Βενεζουέλας ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση από την επόμενη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της δικαιοσύνης της χώρας, δήλωσαν οι διπλωμάτες, καθώς η ΕΕ πιέζει τον πρόεδρο Nicolas Maduro να επιλύσει μια πολιτική κρίση.
Οι απαγορεύσεις ταξιδιών και η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, που πρόκειται οι πρέσβεις της ΕΕ να εγκρίνουν την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018, θα ακολουθήσουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ το 2017 και θα επισημάνουν μια αυστηρότερη στάση από τις ευρωπαϊκές χώρες που είχαν επιδιώξει να επιτύχουν μια λύση χωρίς να καταφύγουν σε κυρώσεις.
"Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει συντρίψει την αντιπολίτευση και είναι ένοχη για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οπότε πιστεύουμε ότι είναι καιρός να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα", δήλωσε ένας διπλωμάτης της ΕΕ που συμμετείχε στις συζητήσεις.
Η κυβέρνηση Maduro χαρακτηρίζεται δικτατορία από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τους γείτονές της από τη Νότια Αμερική και κατηγορείται από πολλές κυβερνήσεις, ότι οδηγούν τη Βενεζουέλα προς την αυταρχική κυριαρχία και καταστρέφουν μια οικονομία που εξακολουθεί να διαθέτει τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο.
Δύο διπλωμάτες της ΕΕ δήλωσαν ότι εκείνοι που ενδέχεται να υποστούν κυρώσεις, ήταν ανώτεροι αξιωματούχοι υπεύθυνοι για τις δυνάμεις ασφαλείας, που κατηγορούνται για εκτεταμένες καταχρήσεις, ιδίως κατά τις αντιδημοκρατικές διαδηλώσεις το 2017.
Ο κατάλογος θα μπορούσε να αλλάξει, δήλωσαν οι διπλωμάτες, αλλά προς το παρόν όσοι ενδέχεται να υποστούν τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων, περιλαμβάνουν τον Antonio Jose Benavides Torres, αρχηγό της πρωτεύουσας Καράκας, τον Υπουργό Εσωτερικών Nestor Riverol, τον Διευθυντή Πληροφοριών Gustavo Gonzalez Lopez και τον Αρχιεπίσκοπο Maikel Moreno, ο οποίος είναι επικεφαλής του ανώτατου δικαστηρίου.
Ωστόσο, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ και τον Καναδά, η ΕΕ δεν σκοπεύει να επιβάλει κυρώσεις στον ίδιο τον Maduro, επιδιώκοντας παράλληλα να ασκήσει πιέσεις στους γύρω του, αλλά επιτρέποντας στον πρόεδρο να ταξιδέψει για τυχόν μελλοντικές συνομιλίες.
Εάν συμφωνήσουν οι πρεσβευτές των Βρυξελλών από τις 28 χώρες της ΕΕ την Πέμπτη, οι κυρώσεις θα εγκριθούν και θα επιβληθούν κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα, δήλωσαν οι διπλωμάτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης