Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ν. Αφρική συνεχίζει τον «πόλεμο» στις εταιρείες της Δύσης - Στο στόχαστρο McKinsey, SAP, KPMG

tags :
Η Ν. Αφρική συνεχίζει τον «πόλεμο» στις εταιρείες της Δύσης - Στο στόχαστρο McKinsey, SAP, KPMG
Οι ρυθμιστικές αρχές της Νοτίου Αφρικής απήγγειλαν κατηγορίες κατά των McKinsey, SAP και KPMG 
Στην απαγγελία κατηγοριών κατά των γνωστών εταιρειών McKinsey, SAP και KPMG, προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές (Companies and Intellectual Property Commission, CIPC) της Νοτίου Αφρικής, σε συνέχεια της σκληρής στάσης κατά των επιχειρήσεων της Δύσης, εν μέσω πολιτικής έντασης στο εσωτερικό της χώρας.
Η αρχή είχε βάλει μπρος τη διαδικασία από τον Νοέμβριο του 2017, ωστόσο σήμερα (17 Ιανουαρίου 2018) γνωστοποίησε την επίσημη απαγγελία, μετά από έρευνα που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο.
Οι έρευνες έλαβαν χώρα μετά την είδηση από τα νοτιοαφρικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για διαρροή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλων εγγράφων που υποδεικνύουν ότι η οικογένεια Gupta είχε χρησιμοποιήσει τη φιλία της με τον Πρόεδρο Jacob Zuma, προκειμένου να κερδίσει υπερβολικά επικερδείς κρατικές συμβάσεις -που μερικές φορές αφορούσαν τη συνεργασία με μεγάλες δυτικές εταιρείες.
Τόσο ο Πρόεδρος όσο και οι Gupta, έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες.
Οι McKinsey, KPMG και SAP, προχώρησαν σε εσωτερικούς ελέγχους για τους δεσμούς τους με την οικογένεια Gupta, νωρίτερα μέσα στο 2018.
Αν και οι McKinsey και KPMG ανέφεραν ότι δεν διαπιστώθηκε ποινικό αδίκημα, η SAP ανακοίνωσε πως είχε αναφερθεί στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των Ηνωμένων Πολιτειών και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, πληρωμές 7,6 εκατ. δολαρίων Η.Π.Α. σε εταιρείες που διατηρούν συνδέσμους με τους Guptas.
Η SAP ανακοίνωσε σήμερα ότι είχε έρθει σε επαφή με τη νοτιοαφρικανική αστυνομία τον Νοέμβριο και θα «συνεχίσει να συνεργάζεται με τις αρχές για την έρευνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης