Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Τα «βλέμματα» στα εταιρικά αποτελέσματα

Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Τα «βλέμματα» στα εταιρικά αποτελέσματα
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (17/01/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,14% χαμηλότερα, στις 397,79 μονάδες.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,47%, στις 13.183,96 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε απώλειες 0,39% και έκλεισε στις 7.725,43 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,36% χαμηλότερα, στις 5.493,99 μονάδες.
Στον αντίποδα, ο FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,08%, στις 23.514,67 μονάδες.


Οι επιμέρους κλάδοι έκλεισαν ως επί το πλείστον με αρνητικά πρόσημα, με τις τηλεπικοινωνίες να υποχωρούν κατά 0,8%, ενώ τα μέσα ενημέρωσης κατέγραψαν απώλειες 0,6%, στον απόηχο ορισμένων απογοητευτικών αποτελεσμάτων.
Ευνοημένος εμφανίστηκε, αντίθετα, ο κλάδος της τεχνολογίας, κυρίως χάρη στην άνοδο 5% της ASML, η οποία ανέφερε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.
Εν τω μεταξύ, η Burberry «βούλιαξε» κατά 9,3%, καθώς η βρετανική εταιρεία ανέφερε μειωμένες πωλήσεις για το γ’ τρίμηνο χρήσης.
Πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές άσκησαν και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, που έδειξαν ότι απομακρύνθηκε περαιτέρω από τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 1,4% σε ετήσια βάση, από 1,5% τον προηγούμενο μήνα, με τους κλάδους τηλεπικοινωνιών, ενδυμάτων και τροφίμων να ασκούν τις μεγαλύτερες καθοδικές πιέσεις.
Η ΕΚΤ έχει καταστήσει σαφές ότι αναμένει ο γενικός πληθωρισμός να παραμείνει ασθενής κατά τους προσεχείς μήνες, κυρίως λόγω των αυξήσεων που σημείωσαν οι τιμές τις ενέργειας τους προηγούμενου μήνες.
Από την άλλη, θετικά ήταν τα στοιχεία για την κατασκευαστική παραγωγή στο νομισματικό μπλοκ, που έδειξαν μια αύξηση 0,5% για τον Νοέμβριο του 2017.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρέθηκαν και σχόλια αξιωματούχων της ΕΚΤ, που πλήττουν την αισιοδοξία.
Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ Ewald Nowotny δήλωσε σήμερα ότι η πρόσφατη ενδυνάμωση του ευρώ έναντι του δολαρίου «δεν βοηθά», ενώ, χθες, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας και μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ Jens Weidmann δήλωσε πως θα ήταν «κατάλληλη» μια διακοπή των αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης