ΗΠΑ: Έκκληση από τον CEO του Facebook στο Κογκρέσο για το πρόγραμμα DACA

ΗΠΑ: Έκκληση από τον CEO του Facebook στο Κογκρέσο για το πρόγραμμα DACA
Ο Mark Zuckerberg επαναλαμβάνει την τεράστια ανάγκη για διατήρηση του προγράμματος DACA
Νέα έκκληση προς το αμερικανικό Κογκρέσο για διατήρηση του προγράμματος DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) απηύθυνε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, σε μία προσπάθεια να προστατέψει τους 800.000 «Dreamers» που απειλούνται με απέλαση.
Οι εταιρείες της Silicon Valley, οι οποίες είχαν καταθέσει προσφυγή τον περασμένο Νοέμβριο κατά της απόφασης -τον περασμένο Ιούνιο- του Donald Trump για κατάργηση του προγράμματος, διαθέτουν δεκάδες από τους «Dreamers» στο εργατικό τους δυναμικό.
Ο πρώην Πρόεδρος κ. Barack Obama, δημιούργησε το πρόγραμμα το 2012, γεμίζοντας ελπίδα όσους νέους είχαν παράνομα εισέλθει στη χώρα για να ζήσουν το δικό τους «American Dream».
«Όπως το πρόγραμμα DACA έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα ένταξης, η ακύρωσή της απευθύνεται στους μετανάστες που ήταν αναπόσπαστο μέρος της ανάπτυξης και της ανάπτυξης της κοινωνίας και της οικονομίας μας εδώ και δεκαετίες, λέγοντας τους ότι δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι εδώ.
Ως εκ τούτου, η ακύρωση του DACA θα αποδυναμώσει μελλοντικά την ικανότητα των αμερικανικών εταιρειών να προσελκύσουν άτομα από όλο τον κόσμο για να στηρίξουν την οικονομία της Αμερικής», αναφερόταν τότε στο κείμενο της προσφυγής.
Ο Mark Zuckerberg κάλεσε σήμερα (17 Ιανουαρίου 2018), μέσω ανάρτησης, τα μέλη του Κογκρέσου να «περάσουν» μία νομοθεσία για προστασία του προγράμματος, σχολιάζοντας, μάλιστα, πως η προστασία του DACA «θα τεστάρει αν η αμερικανική κυβέρνηση λειτουργεί».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι μια σκληρή χώρα.
Αλλά αυτό που σκοπεύουμε να κάνουμε στους dreamers είναι σκληρό».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS