Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Ο πρωθυπουργός δεν αποκλείει τη χρήση στρατού για να τερματίσει την αυξανόμενη βία

Σουηδία: Ο πρωθυπουργός δεν αποκλείει τη χρήση στρατού για να τερματίσει την αυξανόμενη βία
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν την πρώτη εβδομάδα του 2018 στη Σουηδία
Η Σουηδία θα κάνει ό, τι χρειάζεται, συμπεριλαμβανομένης της χρησιμοποίησης του στρατού, για να τερματίσει ένα κύμα βίας από συμμορίες, με αποτέλεσμα μια σειρά από δολοφονίες, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Stefan Lofven την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018.
Το ποσοστό δολοφονιών της Σουηδίας είναι σχετικά χαμηλό σε διεθνές επίπεδο, αλλά η βία των συμμοριών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και οι Σουηδοί ανησυχούν ότι η αστυνομία δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθει.
Το 2016, το τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία, δολοφονήθηκαν 106 άτομα στη Σουηδία, μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων .
Ωστόσο, η σουηδική τηλεόραση ανέφερε ότι υπήρξαν πάνω από 300 πυροβολισμοί, κυρίως σε μάχες μεταξύ συμμοριών σχετικά με ναρκωτικά, την προστασία και την πορνεία.
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν την πρώτη εβδομάδα του 2018.
Ένας πολίτης σκοτώθηκε όταν έπιασε χειροβομβίδα έξω από σταθμό του μετρό σε προάστιο της Στοκχόλμης.
Ο νόμος και η τάξη είναι πιθανό να είναι ένα σημαντικό ζήτημα στις κοινοβουλευτικές εκλογές που προγραμματίζονται για τον Σεπτέμβριο 2018, με τους λαϊκιστές αντιπολιτευόμενους Δημοκρατικούς της Σουηδίας, να συνδέουν την αύξηση του ποσοστού εγκληματικότητας, με τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των μεταναστών.
"Δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή να φέρω τον στρατό, αλλά είμαι διατεθειμένος να κάνω ό, τι είναι απαραίτητο για να βεβαιωθώ ότι το σοβαρό, οργανωμένο έγκλημα καταπολεμείται", δήλωσε ο Lofven στο πρακτορείο ειδήσεων TT.
Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί στην αστυνομία επιπλέον 7,1 δισεκατομμύρια κορώνες (880 εκατομμύρια δολάρια) μέχρι το 2020, ισχυροποίησε νόμους για τα εγκλήματα από όπλα και διευκόλυνε την αστυνομία να παρακολουθεί ιδιωτικές τηλεφωνικές συνομιλίες και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ωστόσο, μια έκθεση του Σουηδικού Εθνικού Συμβουλίου για την Πρόληψη του Εγκλήματος, δείχνει ότι όλο και περισσότεροι Σουηδοί ανησυχούν για τα έγκληματα που εμπίπτει στην αστυνομία και το δικαστικό σύστημα.
"Οι άνθρωποι σκοτώνονται σε εστιατόρια, άνθρωποι σκοτώνονται με χειροβομβίδες που βρίσκουν στο δρόμο", δήλωσε ο ηγέτης της δημοκρατικής ομοσπονδίας της Σουηδίας Jimmie Akesson στο κοινοβούλιο την Τετάρτη.
"Αυτή είναι η νέα Σουηδία, ο νέος, συναρπαστικός δυναμικός, πολυπολιτισμικός παράδεισος που τόσο πολλοί εδώ σε αυτή τη συνέλευση, έχουν αγωνιστεί να δημιουργήσουν για τόσα χρόνια", είπε σαρκαστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης