Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υπουργό… Μοναξιάς διόρισε η May - Θα συνεχίσει το έργο της Jo Cox

Βρετανία: Υπουργό… Μοναξιάς διόρισε η May - Θα συνεχίσει το έργο της Jo Cox
Υπουργό… Μοναξιάς διόρισε η Theresa May, για να συνεχίσει το έργο της βουλευτίνας των Εργατικών Jo Cox που δολοφονήθηκε το 2016
Υπουργό… Μοναξιάς διόρισε η κυβέρνηση της βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, με στόχο την αντιμετώπιση αυτής της «θλιβερής πραγματικότητας του σύγχρονου βίου».
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα (17/01/2018), η βρετανική κυβέρνηση διόρισε υπουργό Μοναξιάς για να συνεχίσει το έργο της βουλευτίνας των Εργατικών Jo Cox που δολοφονήθηκε από ακροδεξιό εξτρεμιστή το 2016, και να αντιμετωπίσει την μοναξιά που βιώνουν περισσότεροι από ένας στους δέκα Βρετανούς.
Η Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Μοναξιάς στη βρετανική κοινωνία, που είχε ιδρύσει η 41χρονη Cox, λίγο πριν τη δολοφονία της, είχε ζητήσει τον ορισμό ενός υπουργού που θα αναλάβει την κυβερνητική δράση.
Η υπουργός Αθλητισμού Tracey Crouch θα αναλάβει τον νέο κυβερνητικό ρόλο, παράλληλα με τα καθήκοντα που ασκεί σήμερα και θα σχεδιάσει μια στρατηγική για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, που οι έρευνες δείχνουν ότι συνδέεται με την άνοια, την πρόωρη θνησιμότητα και την υπέρταση.
«Θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας ό,τι μπορούμε για να φέρουμε, στην μνήμη της Jo, ένα τέλος στην αποδοχή της μοναξιάς ως αναπόφευκτου φαινομένου», τόνισε η May με ανακοίνωσή της.
«Για πάρα πολλούς ανθρώπους η μοναξιά είναι η θλιβερή πραγματικότητα του σύγχρονου βίου», πρόσθεσε η βρετανίδα πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, οι περισσότεροι Βρετανοί, ηλικίας άνω των 75 ετών, ζουν μόνοι τους και περίπου 200.000 ηλικιωμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχουν συνομιλήσει με κάποιο φίλο ή συγγενή τους για τουλάχιστον έναν μήνα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης