Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Συνεχίζουν την παρουσία τους στη Συρία προσβλέποντας στην απομάκρυνση Assad

ΗΠΑ: Συνεχίζουν την παρουσία τους στη Συρία προσβλέποντας στην απομάκρυνση Assad
Oι ΗΠΑ θα εργαστούν διπλωματικά για την έξοδο του Assad από την εξουσία
Οι ΗΠΑ σηματοδότησαν την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, τη συνέχιση της στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία, ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής των ΗΠΑ για την αποτροπή της επανάστασης του Ισλαμικού Κράτους.
Με τον τρόπο αυτό ανοίγουν το δρόμο διπλωματικά για την ενδεχόμενη αποχώρηση του Σύριου προέδρου Bashar al-Assad και τον περιορισμό της επιρροής του Ιράν.
Ο υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson, σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ, θα εργαστούν διπλωματικά για την έξοδο του Assad από την εξουσία.
Από την άλλη ζήτησε υπομονή, μία αναγνώριση ότι ο Assad βοηθήθηκε από τη Ρωσία και το Ιράν και είναι απίθανο να απομακρυνθεί από την εξουσία αμέσως.
Χάρη στη νέα στρατηγική της κυβέρνησης Trump στη Συρία, η ανακοίνωση θα παρατείνει τους κινδύνους και θα επαναπροσδιορίσει την αποστολή για τον αμερικανικό στρατό, ο οποίος εδώ και χρόνια προσπαθεί να καθορίσει τις επιχειρήσεις του στη Συρία σε στενότερες γραμμές μάχης με το ισλαμικό κράτος στη χώρα.
Ενώ μεγάλο μέρος της αμερικανικής στρατηγικής θα επικεντρωθεί στις διπλωματικές προσπάθειες, ο Tillerson δήλωσε:
"Αλλά ας είμαστε ξεκάθαροι: οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν στρατιωτική παρουσία στη Συρία, επικεντρώνοντας στο να εξασφαλίσουν ότι ο ISIS δεν θα μπορέσει να επανεμφανιστεί", ενώ αναγνωρίζει το σκεπτικισμό πολλών Αμερικανών, για στρατιωτική παρουσία σε συγκρούσεις στο εξωτερικό, δήλωσε ο Tillerson.
Οι δυνάμεις των ΗΠΑ στη Συρία έχουν ήδη αντιμετωπίσει άμεσες απειλές από τις δυνάμεις της Συρίας και του Ιράν στη χώρα, που οδήγησαν στην κατάρρευση των ιρανικών αεροσκαφών και του πραξικοπήματος της Συρίας το περασμένο έτος, καθώς και στις εντάσεις με τη Ρωσία.
Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Trump, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Άμυνας Jim Mattis, είχαν προηγουμένως αποκαλύψει στοιχεία της πολιτικής αλλά η ομιλία του Tillerson είχε ως στόχο να επισημοποιήσει και να την ορίσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης