Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Οι φορολογικές περικοπές στηρίζουν την περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων

tags :
Kaplan (Fed): Οι φορολογικές περικοπές στηρίζουν την περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων
Συνεχίζει να πιέζει για ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων ο πρόεδρος Dallas Ντάλας
Οι φορολογικές περικοπές που εφαρμόστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν την ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων, δήλωσε σήμερα (17 Ιανουαρίου 2018) ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) του Ντάλας, κ. Robert Kaplan, κάνοντας λόγο για τρεις αυξήσεις εντός του 2018.
Παράλληλα, ο κ. Kaplan αναφέρθηκε στην ισχυρή βελτίωση που παρατηρείται στην αμερικανική αγορά εργασίας, ενώ υπολόγισε στο 2,50% με 2,75% την οικονομική ανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών το τρέχον έτος.
Για το 2019, εκτίμησε πως θα υπάρξει επιβράδυνση.
Σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα, υπογράμμισε την ανάγκη για αύξηση των, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο «υπερθέρμανσης» της αμερικανικής οικονομίας.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, «η οικονομία θα είναι ισχυρή φέτος, καθώς το ποσοστό ανεργίας θα βρεθεί στο εύρος του 3% μέχρι το τέλος του έτους και ο πληθωρισμός θα σταθεροποιηθεί».
«Η ισχυρότερη επέκταση, σε συνδυασμό με τις φορολογικές περικοπές που εγκρίθηκαν πέρυσι από την Ουάσιγκτον, θα στηρίξει τις συνεχιζόμενες αυξήσεις των επιτοκίων», τόνισε ο κ. Kaplan, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι πιθανώς να χρειαστούν περισσότερες από τρεις αυξήσεις επιτοκίων κατά το 2018.
Επίσης, δήλωσε ότι είναι σημαντικό οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής της Fed να παρακολουθούν τις αντιδράσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων και των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα.
Οι κίνδυνοι υπερθέρμανσης της οικονομίας, καθώς και οι οικονομικές ανισορροπίες θα μπορούσαν να αυξηθούν εάν το ποσοστό ανεργίας υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο που οι περισσότεροι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Εργασίας, το ποσοστό ανεργίας για τον Δεκέμβριο του 2017 ανερχόταν στο 4,1%.
«Η ιστορία της υπέρβασης της πλήρους απασχόλησης δεν ήταν ευχάριστη και πιστεύω ότι η καλύτερη ευκαιρία για εμάς ώστε να επεκτείνουμε την ανάπτυξη είναι να προχωρήσουμε σταδιακά αλλά παράλληλα εσκεμμένα», καταλήγει ο πρόεδρος της Fed Ντάλας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης