Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η πρεσβεία των ΗΠΑ δε θα μεταφερθεί στην Ιερουσαλήμ εντός του 2018

tags :
Trump: Η πρεσβεία των ΗΠΑ δε θα μεταφερθεί στην Ιερουσαλήμ εντός του 2018
Ο Trump απορρίπτει τα σχόλια του Netanyahu για μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, εντός του 2018
Άμεση ήταν η απάντηση του Donald Trump προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu, ο οποίος, νωρίτερα σήμερα (17 Ιανουαρίου 2018), δήλωσε πως η αμερικανική πρεσβεία αναμένεται να μεταφερθεί από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, εντός του τρέχοντος έτους.
Ερωτηθείς για το σχόλιο του κ. Netanyahu, ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε στο Reuters ότι «αυτό δεν πρόκειται να συμβεί».
«Μέχρι το τέλος του χρόνου?
Όχι, δεν εξετάζουμε κάτι τέτοιο».
Ο Ρεπουμπλικάνος υποσχέθηκε ότι η νέα πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ θα είναι «μια όμορφη πρεσβεία, αλλά όχι με κόστος 1,2 δισεκ. δολάρια, αναφερόμενος στο κοστοβόρο σχέδιο για την αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο.
Επισημαίνεται ότι ς Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson, είχε δηλώσει τον περασμένο Δεκέμβριο ότι η μεταφορά της πρεσβείας αναμένεται να γίνει έπειτα από τουλάχιστον δύο χρόνια.
Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. D. Trump αναγνώρισε στις 6 Δεκεμβρίου 2017 την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και ανακοίνωσε χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ-Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
Η ανακοίνωση αυτή επιδοκιμάστηκε ως «ιστορική» από την ισραηλινή κυβέρνηση, ενώ καταδικάστηκε από τους Παλαιστίνιους και από πολύ μεγάλη πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας σε ψηφοφορία στη γενική συνέλευση του Ο.Η.Ε..
Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε μια αναζωπύρωση της έντασης.
Δεκαεπτά Παλαιστίνιοι, με τον τελευταίο την περασμένη Δευτέρα, όπως και ένας Ισραηλινός, έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 6 Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης