Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι αρχές ερευνούν την Broadcom για μονοπωλιακές πρακτικές

tags :
ΗΠΑ: Οι αρχές ερευνούν την Broadcom για μονοπωλιακές πρακτικές
Για μονοπωλιακές πρακτικές κατηγορείται η Broadcom
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) διερευνά το κατά πόσον η κατασκευάστρια μικροτσίπ Broadcom, έχει εφαρμόσει αντιανταγωνιστική τακτική στις διαπραγματεύσεις της με πελάτες, όπως ανέφερε η εταιρεία την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018.
Η εταιρεία έλαβε πρόσφατα κλητεύσεις που αναζητούν ένα μεγάλο αριθμό πληροφοριών, σύμφωνα με την Wall Street Journal, η οποία ήταν η πρώτη που ανέφερε την έρευνα.
Αυτό που διερευνάται είναι αν η Broadcom άλλαξε ορισμένες συμβάσεις, για να απαιτήσει από τους πελάτες να αγοράσουν ένα ποσοστό της παραγωγής παρά έναν ορισμένο αριθμό, σύμφωνα με το έγγραφο.
"Αυτή η έρευνα της FTC είναι άσχετη με την επιχείρησή μας, δεν σχετίζεται με την ασύρματη τεχνολογία και δεν έχει καμία επίδραση στην πρότασή μας να αποκτήσουμε την Qualcomm", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Broadcom.
Η FTC, η οποία διερευνά δράσεις που ενδέχεται να παραβιάσουν την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, αρνήθηκε να σχολιάσει.
Η κατασκευάστρια μικροτσίπ Qualcomm εξετάζει μια προσφορά εξαγοράς από την Broadcom.
Τον Νοέμβριο 2017, απέρριψε την προσφορά μετρητών και μετοχών της Broadcom, ύψους 103 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λέγοντας ότι υποτίμησε δραματικά την εταιρεία. Τον Δεκέμβριο, η Qualcomm απέρριψε 11 υποψήφιους διευθυντές της Broadcom.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης