Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Mester καλεί για βελτίωση στην επικοινωνιακή πολιτική της Federal Reserve

tags :
Η Mester καλεί για βελτίωση στην επικοινωνιακή πολιτική της Federal Reserve
H Federal Reserve πρέπει να κάνει βήματα σε ό,τι αφορά στην επικοινωνιακή της πολιτική, σχολίασε η Loretta Mester
Η Ομοσπονδιακή (Federal Reserve, Fed) Τράπεζα των Η.Π.Α. πρέπει να βελτιώσει την επικοινωνιακή της πολιτική, ανέφερε σήμερα (17 Ιανουαρίου 2018) η επικεφαλής της Fed του Κλίβερλαντ, κα Loretta Mester, καλώντας για καλύτερη επεξήγηση από την Τράπεζα προς το κοινό, σε ό,τι αφορά στη λήψη αποφάσεων για τη νομισματική πολιτική.
Η Fed θα πρέπει να χρησιμοποιεί απλούς κανόνες νομισματικής πολιτικής ως «δείκτες αναφοράς» για την επεξήγηση των αποφάσεών τους, σημείωσε η αξιωματούχος.
Επίσης, υπογράμμισε πως αναμένει από την Fed να εξετάσει περαιτέρω βελτιώσεις στη σύνοψη των οικονομικών προβλέψεων με την πάροδο του χρόνου.
Η κα Mester αναφέρθηκε πρόσφατα στην προσαρμογή των επιτοκίων ως μία έσχατη λύση για την αντιμετώπιση μίας χρηματοπιστωτικής αστάθειας, που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την οικονομία των Η.Π.Α..
«Ενώ θα επιθυμούσα να εστιάσω στα μακροπροληπτικά εργαλεία που μπορούν να εφαρμοστούν πιο γρήγορα, τα όρια σε αυτές τις δυνατότητες υποδηλώνουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η νομισματική πολιτική θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί με στόχο την αντιμετώπιση των ανησυχιών για χρηματοπιστωτική σταθερότητα», δήλωσε στις 6 Ιανουαρίου 2018.
Επιπλέον, η αξιωματούχος υπογράμμισε την αναγκαιότητα να διασφαλιστεί, πως το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα είναι ανθεκτικό προκειμένου να αποφευχθούν νέες κρίσεις και η Federal Reserve να επικεντρωθεί στον διπλό της στόχο, του πληθωρισμού και της απασχόλησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης