Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Θα παραμείνουμε στη Συρία έως ότου να νικηθεί ολοκληρωτικά ο ISIS

tags :
Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Θα παραμείνουμε στη Συρία έως ότου να νικηθεί ολοκληρωτικά ο ISIS
Πρόωρη απεμπλοκή των ΗΠΑ θα προσέφερε στο Ιράν χρυσή ευκαιρία τόνισε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
Την θέση ότι ο αμερικανικός στρατός θα παραμείνει στη Συρία ωσότου το ISIS νικηθεί ολοκληρωτικά διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson.
«Είναι κρίσιμο για την προαγωγή των «εθνικών συμφερόντων οι ΗΠΑ να διατηρήσουν μια στρατιωτική και διπλωματική παρουσία στη Συρία
Η αμερικανική στρατιωτική αποστολή θα συνεχίσει να έχει ως κύριο στόχο το Ισλαμικό Κράτος να μην βγει ποτέ ξανά στην επιφάνεια.
Το ΙΚ αυτή τη στιγμή βρίσκεται με το ένα πόδι στον τάφο, και διατηρώντας την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία θα εξασφαλιστεί πως σύντομα θα ενταφιαστεί εντελώς» υποστήριξε μιλώντας στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ, στην Καλιφόρνια ο Tillerson.
«Δεν πρέπει οι ΗΠΑ να διαπράξουν το ίδιο λάθος όπως το 2011 όταν η πρόωρη αποχώρηση από το Ιράκ επέτρεψε στην Αλ Κάιντα να επιβιώσε» σε αυτή τη χώρα πριν αλλάξει δέρμα και μετασχηματιστεί στην οργάνωση που έγινε γνωστή ως Ισλαμικό Κράτος.
Πρόωρη αμερικανική απεμπλοκή θα προσέφερε στο Ιράν μια χρυσή ευκαιρία να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις θέσεις του στη Συρία.
Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η λύση της σύρραξης δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να πλησιάσει στην επίτευξη του μεγάλου σκοπού του, που είναι ο έλεγχος της περιοχής» υπογράμμισε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης