Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Δεν μεταφέρεται εντός του 2018 η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

tags :
Trump: Δεν μεταφέρεται εντός του 2018 η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε αναφέρει πως η μεταφορά θα γίνει πολύ γρήγορα, πιθανότατα και εντός του έτους
Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump ότι η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ θα γίνει εντός του 2018, τοποθέτηση που έγινε μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση του ότι η μεταφορά αυτή θα γίνει εντός του έτους.
Ο Trump, ανατρέποντας μια πολιτική δεκαετιών, αναγνώρισε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, κίνηση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αναταράξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Σημειώνεται πάντως πως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Rex Tillerson είχε αναφέρει πως η μεταφορά αυτή δεν πρόκειται να γίνει εντός της επόμενης τριετίας έως ότου βρεθεί ένα ασφαλές μέρος για την κατασκευή της πρεσβείας.
Ερωτηθείς για τη δήλωση Netanyahu ότι εκτιμά ότι η μεταφορά θα γίνει πολύ γρήγορα εντός του έτους, ο Trump μιλώντας στο Reuters είπε πως δεν πρέπει να εστιάσει κανείς στο χρονοδιάγραμμα αυτό, απαντώντας ένα ξεκάθαρο όχι στον πρωθυπουργό του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης