Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018 – Τελειώνει το καθεστώς επιτροπείας

Παππάς: Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018 – Τελειώνει το καθεστώς επιτροπείας
Δεν θα είναι όλα ειδυλλιακά υποστήριξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής
Την θέση ότι τον Αύγουστο του 2018 ολοκληρώνεται το πρόγραμμα και τελειώνει το καθεστώς επιτροπείας για την Ελλάδα διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς.
«Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018.
Δεν θα είναι όλα ειδυλλιακά αλλά τελειώνει το καθεστώς επιτροπείας.
Κάτι που σημαίνει μεγαλύτερα περιθώρια άσκησης πολιτικής.
Ολοκληρώνεται η φάση που η ασκούμενη πολιτική έχει το αποτύπωμα των δανειστών» διατύπωσε μιλώντας στο Κόκκινο κ.Παππάς.
«Κανείς δεν πιστεύει τώρα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις» είπε ο κ.Παππάς, αναφέροντας ότι με το "μαξιλαράκι" του ESM και την ευρωπαϊκή ομπρέλα, η χώρα μπορεί να λαμβάνει λογικά επιτόκια στις αγορές.
Όσον αφορά το θέμα των ραδιοφωνικών αδειών ο κ.Παππάς υποστήριξε ότι «είμαστε έτοιμοι για τη μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο»
«Οι θεσμοί ζητούσαν να βγάλουμε άδειες αναλογικού ραδιοφώνου.
Εκεί  οι χωρητικότητες είναι μικρότερες, η όχληση μεγαλύτερη.
Επιλέξαμε το ψηφιακό ραδιόφωνο που διευρύνει χωρητικότητες.
Κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί.
Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια για σταθμούς με ρόλο, πρόγραμμα, προσωπικό» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.
Σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, τόνισε ότι το υπουργείο δεν έχει κάποια αρμοδιότητα, καθώς το ΕΣΡ ολοκληρώνει τη διαδικασία αποσφράγισης των φακέλων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δικαιώθηκε σε μια σφοδρή αντιπαράθεση για ένα ζήτημα που παρέμενε άλυτο για 30 χρόνια.
«Το σενάριο της ΝΔ ότι δεν έπρεπε να υπάρχει τίμημα και ότι το φάσμα είναι απεριόριστο κατέρρευσε» ανέφερε ο Ν. Παππάς, υποστηρίζοντας πως τώρα μπαίνουν οι προϋποθέσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ότι τηρούνται οι ποιοτικές προϋποθέσεις, ότι εντασσόμαστε στις νέες τεχνολογίες, για να επισημάνει ότι ο σπάνιος πόρος του φάσματος πρέπει να αξιοποιείται ώστε και οι εργαζόμενοι να προστατεύονται και ο τηλεθεατής να απολαμβάνει ποιοτική τηλεόραση.
Όσον αφορά την 7η εναπομείνασα άδεια, ο κ.Παππάς είπε ότι ο νόμος προβλέπει ότι εάν δεν υπάρξει έμπρακτο ενδιαφέρον αυτή θα μεταπέσει με τις θεματικές άδειες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης