Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στο πετρέλαιο ενόψει ΟΠΕΚ - Στα 69,30 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακές μεταβολές στο πετρέλαιο ενόψει ΟΠΕΚ - Στα 69,30 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,02% στα 63,98 δολ. ανά βαρέλι
Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα Πέμπτη (18/1) το πετρέλαιο, στον απόηχο των μεικτών αποτελεσμάτων για τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2018.
Ειδικότερα, περί τις 9:25 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,12% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 69,30 δολ. ανά βαρέλι, υποχωρώντας περαιτέρω από τα υψηλά τριών ετών στα οποία βρέθηκε κατά την έναρξη της εβδομάδας.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,02% στα 63,98 δολ. ανά βαρέλι, υποχωρώντας επίσης από τα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2014 στα οποία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αμερικανικού αργού υποχώρησαν κατά 5,1 εκατ. βαρέλια, στα 411,5 εκατ βαρέλια συνολικά, με τα αποθέματα βενζίνης ωστόσο να αυξάνονται κατά 1,8 εκατ. βαρέλια, ενώ τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου, όπως το ντίζελ και το πετρέλαιο θερμανσης κατέγραψαν άνοδο κατά 609 χιλ. βαρέλια.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στις εκθέσεις του ΟΠΕΚ και της Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας στις ΗΠΑ προκειμένου να διαπιστώσουν τα τρέχοντα επίπεδα παραγωγής των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγών χωρών παγκοσμίως, καθώς και τις προοπτικές των ερχόμενων εβδομάδων σε ότι αφορά την προσφορά και τη ζήτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης