Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Κατά 6,9% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας για το σύνολο του 2017

tags :
Κίνα: Κατά 6,9% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας για το σύνολο του 2017
Τα αποτελέσματα για το ΑΕΠ της Κίνας αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τους στόχους που είχε θέσει η κυβέρνηση της χώρας
Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών αναπτύχθηκε η οικονομία της Κίνας για το σύνολο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (18/1) επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν τους στόχους του Πεκίνου.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της χώρας αναπτύχθηκε κατά 6,9% για το σύνολο του έτους, την ίδια στιγμή που η κινεζική κυβέρνηση είχει θέσει ως στόχο ανάπτυξη της τάξεως του 6,5%.
Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε το τέταρτο τρίμηνο του 2017, όπου το ΑΕΠ επεκτάθηκε κατά 6,8%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η ανάπτυξη της οικονομίας να επιβραδυνθεί στο 6,7%.
Η Κίνα αποτελεί τον βασικό μοχλό της παγκόσμιας οικονομίας και ως εκ τούτου τα καλύτερα των αναμενομένων στοιχεία για το ΑΕΠ της χώρας ενδέχεται να αποτελέσουν ιδιαίτερα θετικό σημάδι για τους επενδυτές.
Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές εμφανίζονται σκεπτικοί απέναντι σε αυτά τα νούμερα του ΑΕΠ, εκτιμώντας ότι η ανάπτυξη είναι πολύ ασθενέστερη σε σχέση με τα στοιχεία που δημοσίευσε η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Κίνας, Li Keqiang, η ταχύτερη ανάπτυξη για το περασμένο έτος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιεί τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης