Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημαράς (ΣΥΡΙΖΑ) για Σκοπιανό: Να τους λένε όλοι Μακεδονία και εμείς να κλείνουμε τα μάτια, δεν είναι λύση

Δημαράς (ΣΥΡΙΖΑ) για Σκοπιανό: Να τους λένε όλοι Μακεδονία και εμείς να κλείνουμε τα μάτια, δεν είναι λύση
Και εγώ επιθυμώ να μην είχαν το όνομα Μακεδονία αλλά η πραγματική κατάσταση μας οδηγεί αλλού είπε ο κ.Δημαράς
Την θέση πως είναι αναγκαίο να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ συνεκτιμώντας όλους τους παράγοντας διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δημαράς.
«Το να κλείνουμε τα μάτια, όταν όλος ο κόσμος τους λέει Μακεδονία,  και εμείς να λέμε ότι δεν καταλαβαίνουμε δεν είναι λύση του προβλήματος.
Κι εγώ επιθυμώ να μην είχαν το όνομα Μακεδονία αλλά η πραγματική κατάσταση αλλού μας οδηγεί» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Δημαράς, τονίζοντας ότι από το 2009 το κόμμα των Οικολόγων από το οποίο προέρχεται «έχει πάρει απόφαση που συμφωνεί με τη σύνθετη ονομασία».
«Για παράδειγμα δεν θα είχαμε αντίρρηση για το όνομα Σλαβομακεδονία.
Το όνομα είναι μια παράμετρος, υπάρχουν και άλλα θέματα, τι θα μπει στο Σύνταγμά τους, αν θα υπάρχει ακόμα αλυτρωτισμός» είπε ο κ.Δημαράς, αναφέροντας πως «εάν δεν διαμορφώνουμε σχέσεις καλής γειτονίας μπορεί να μας προκύψουν σε 10 χρόνια προβλήματα, όπως πόλεμος».
«Πρόκειται για δύσκολο πρόβλημα γιατί το ένα κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν έχει θέση που θα βοηθήσει στην επίλυση του θέματος» είπε ο κ.Δημαράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης