Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σύσκεψη Μητσοτάκη με βουλευτές της Μακεδονίας και της Β. Ελλάδας για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Σύσκεψη Μητσοτάκη με βουλευτές της Μακεδονίας και της Β. Ελλάδας για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ
Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και η στάση της ΝΔ επί των συλλαλητηρίων για το Σκοπιανό
Σύσκεψη με τους βουλευτές της Μακεδονίας και της βόρειας Ελλάδας για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα έχει σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης.
Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρεθεί και το ζήτημα των συλλαλητηρίων, το πρώτο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η στάση που θα τηρήσει απέναντι σε αυτά η ΝΔ.
Αν και ο κ.Μητσοτάκης διαμηνύει πως εξωτερική πολιτική με συλλαλητήρια δεν γίνεται, αναμένεται λόγω του κλίματος που επικρατεί τόσο στο εσωτερικό της ΝΔ όσο και στην κοινωνία που σε μεγάλα ποσοστά τάσσεται κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία, να δώσει το ελεύθερο στα στελέχη του να πράξουν κατά συνείδηση και να κάνουν ότι επιθυμούν όσον αφορά τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια.
Όσον αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η ΝΔ διαμηνύει η θέση της συμπυκνώνεται στο ότι το σύνθετο όνομα που θα συμφωνηθεί θα πρέπει να ισχύει έναντι όλων και για όλες τις χρήσεις, ότι η ΠΓΔΜ θα πρέπει να εγκαταλείψει δημόσια, ξεκάθαρα κάθε αναφορά με αλυτρωτικό χαρακτήρα καθώς και όλα αυτά να υπάρχουν σε μια ενιαία συμφωνία.
Παράλληλα, υπογραμμίζει πως δεν θα συμμετάσχει σε καμία πολιτική συζήτηση, εάν η κυβέρνηση δεν διατυπώσει μια ενιαία θέση όσον αφορά το θέμα της ονομασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης