Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό πιέσεις ο χρυσός λόγω ανάκαμψης δολαρίου - Στο -0,34% και τα 1.328,81 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Υπό πιέσεις ο χρυσός λόγω ανάκαμψης δολαρίου - Στο -0,34% και τα 1.328,81 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στα στοιχεία των ΗΠΑ που αφορούν τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας και τον μεταποιητικό κλάδο για τον Ιανουάριο 2018
Πτωτικά κινείται σήμερα Πέμπτη (18/1) η τιμή του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να απομακρύνεται από τα υψηλά τεσσάρων μηνών, δεχόμενο ώθηση από την ανάκαμψη του αμερικανικού δολαρίου έναντι των υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων.
Ειδικότερα, περί τις 10:38 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,34% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.328,81 δολ. ανά ουγγιά, αφού προηγούμενως άγγιξε την υψηλότερη τιμή του από τις 8 Σεπτεμβρίου του 2017 και τα 1.339,2 δολ. ανά ουγγιά.
Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η άνοδος του αμερικανικού δολαρίου, με τον δείκτη να σκαρφαλώνει στις 90,779 μονάδες, ενώ παρά την οριακή πτώση που καταγράφει έναντι του γεν Ιαπωνίας, το αμερικανικό νόμισμα παραμένει εντός της ζώνης των 111 γεν.
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την πλευρά της Federal Reserve, παρά το γεγονός ότι οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις δεν έχουν μέχρι στιγμής σημαντική επίδραση στην αμερικανική οικονομία, η Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει τον στόχο της για τρεις αυξήσεις επιτοκίων κατά το τρέχον έτος.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα στοιχεία των ΗΠΑ που αφορούν τις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας κατά την περασμένη εβδομάδα, καθώς και τον δείκτη της Philly Fed για τον μεταποιητικό κλάδο της χώρας τον Ιανουάριο του 2018.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την πτώση, οι διάφοροι γεωπολιτικοί παράγοντες παγκοσμίως εξακολουθούν να παρέχουν στήριξη προς το πολύτιμο μέταλλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης